Pagājušajā nedēļā Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) pirmo reizi rīkoja Karjeras iespēju nedēļu, kurā topošos mediķus ar karjeras iespējām Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā iepazīstināja mūsu slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis.

Kā stāsta Gīlis, šobrīd Ventspils slimnīca ar mediķiem ir labi nodrošināta, taču perspektīvā jauni speciālisti būs vajadzīgi, tostarp internists, neirologs, traumatologs, ginekologs dzemdību speciālists, anesteziologs reanimatologs, ausu, kakla un deguna ārsts. Tādēļ slimnīca labprāt atsaukusies RSU aicinājumam ar savu prezentāciju piedalīties Karjeras iespēju nedēļā, lai medicīnas studentus iepazīstinātu ar prakses un rezidentūras apmācības iespējām, pastāstītu par pašu slimnīcu un par karjeras un sadzīves iespējām, lai viņi savos turpmākajos plānos ietvertu iespēju izvēlēties Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu kā savu prakses, rezidentūras vai nākamo darba vietu.

 

Paredzēts, ka šādas Karjeras iespēju nedēļas RSU turpmāk rīkos divas reizes gadā, un slimnīca viennozīmīgi ir ieinteresēta piedalīties šādos pasākumos, lai nolūkotu nākamos speciālistus. Ventspils slimnīca ar RSU sadarbojas jau vairākus gadus. Aptuveni 15 studenti gadā Ventspils slimnīcā iziet praksi, tāpat noslēgtā sadarbības līguma ietvaros topošie mediķi slimnīcā iziet rezidentūru, jo slimnīcā ir rezidentus apmācīt tiesīgi ārsti. Šobrīd Ventspils slimnīcā strādā seši rezidenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: