Latvijas U-14 meiteņu izlases basketbolistes kļuvušas par Baltijas kausa ieguvējām, bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīta ventspilniece Luīze Šepte.

Turnīrā Tallinā jaunajām latvietēm bija jātiekas ar diviem Igaunijas izlases sastāviem un Lietuvu. Pirmajos divos mačos ar 105:33 un 100:38 tika sagrautas mājinieces, bet Baltijas kausa liktenis izšķīrās pēdējā spēlē pret Lietuvu. Mūsu meitenes ļoti labi aizvadīja pirmo puslaiku, ko uzvarēja 40:15, taču trešajā ceturtdaļā sāncenses prata sarūpēt intrigu un krietni pietuvoties. Izšķirošajos brīžos precīzākas tomēr bija latvietes, svinot uzvaru 74:61 un kļūstot par turnīra uzvarētājām.

 

Ventspilniece Luīze Šepte izšķirošajā cīņā guva 13 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, turklāt arī visā turnīrā viņai divciparu skaitļi šajos rādījumos – 17 punkti un 11,7 atlēkušās bumbas vidēji mačā. Šāds sniegums ļāva viņai nopelnīt Baltijas kausa izcīņas vērtīgākās spēlētājas titulu.

 

„Spēlē ar Lietuvas izlasi pirmajā puslaikā ļoti agresīvi nospēlējām aizsardzībā. 15 ielaistie punkti runā paši par sevi. Panācām lielu pārsvaru, taču trešajā ceturtdaļā izlaidām iniciatīvu no rokām. Haoss bija gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Kad meitenes atkal noticēja sev, panācām lūzumu un nosargājām pārsvaru. Mūsu komandā izteiktas līderes nebija. Kaut arī izlasi veidoja sešu komandu spēlētājas un kopā bijām pavisam īsu laiku, izveidojās saliedēts kolektīvs un katra meitene deva savu ieguldījumu uzvaras sasniegšanā. Kura biežāk guva punktus, kura izcīnīja vai pārķēra bumbu, kura lieliski nocīnījās aizsardzībā. Mums bija laba ārējā līnija, labas uzbrucējas, un meitenes var izaugt par labām basketbolistēm. Jāturpina strādāt,” finālspēli un turnīru kopumā basket.lv komentē izlases galvenā trenere Līga Alilūjeva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: