Ventspilī viesojas AS „Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, valdes loceklis Māris Kuņickis, kā arī AS „Latvijas elektriskie tīkli” valdes priekšsēdētājs Guntis Stafeckis un valdes loceklis Imants Zviedris.

Viesi klātienē iepazīsies un novērtēs energoinfrastruktūras projekta „Kurzemes loks” izbūves gaitu, kā arī tiksies ar Ventspils pilsētas domes vadību. Tikšanās laikā tiks apspriesta projekta nozīme Ventspils un Kurzemes ekonomisko reģionu elektroapgādē.

 

Kurzemes loks ir pirmais atjaunotās Latvijas Republikas laikā uzsāktais valstij stratēģiski svarīgs pārvades sistēmas infrastruktūras projekts, kas uzlabos elektroapgādi un tās stabilitāti Kurzemē, kā arī ļaus palielināt jaunu pieslēgumu iespējamību reģionā – tādējādi šis ir arī būtisks ieguldījums Latvijas saimniecisko iespēju stiprināšanā.

 

Kurzemes loka izbūve nepieciešama galvenokārt tāpēc, ka esošais 110 kV elektroenerģijas pārvades tīkls nenodrošināja pietiekamu Kurzemes reģiona elektroapgādes drošumu. Par to varēja pārliecināties 2005.g., kad spēcīga vētra izraisīja plašus elektroapgādes traucējumus Kurzemē un tās lielajās pilsētās, vietām pat līdz nedēļai, kamēr tika atjaunoti 110 kV pārvades līniju bojājumi.

 

Projekta realizāciju veic AS „Latvijas elektriskie tīkli”, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: