Šodien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas atbildes spēlē FK "Ventspils" izbraukumā Luksemburgā ar 4:1 sagrāva "Jeunesse".

Mūsējo labā vārtus guva četri futbolisti. Nākamajā, 3., kārtā "Ventspils" cīnīsies ar Izraēlas "Maccabi Haifa".

Pēc uzvarētās pirmās spēles ar 1:0 Jurģis Pučinsks šodien izbraukuma spēlē pamatsastāvā izmaiņas neveica, izliekot tos pašus 11 vīrus un rezervē atstājot tādus futbolistus kā Eduards Suhanovs un Vladislavs Kozlovs. "Jeunesse" sākumsastāvā viena izmaiņa aizsardzībā - Kincigers Delgado vietā.

Spēli Latvijā nebija iespējams redzēt un bija jāiztiek ar dažādu teksta informāciju. Ahmeds Abdultaofiks jau 1. minūtē uzsita pa vārtiem (garām), 7. minūtē Jurijam Žigajevam izgājienā pret vārtiem tika fiksēta aizmugure, vēlāk Daniila Turkova sitiens tika bloķēts. Tiesa, kopumā mača sākumā vairāk uz priekšu gāja "Jeunesse" un 12. minūtē Hofmans, kurš Ventspilī raidīja bumbu savos vārtos, no vārtu priekšas varēja atklāt rezultātu, taču labā situācijā tika bloķēts. Arī "Ventspils" radīja iespēju - 17. minūtē Turkovs sita un bija tuvu vārtu guvumam, taču bumba nedaudz lidoja secen. Mūsējie pamazām ieguva iniciatīvu un 22. minūtē vienkārši bija jāgūst vārti, taču vairāki raidījumi no vārtu priekšas tā arī nesasniedza mērķi - "Jeunesse" vārtsargs atvairīja arī Vitālija Smirnova sitienu no trim metriem.

Un tomēr 33. minūtē "Ventspils" beidzot atklāja rezultātu. Teicamu piespēli izdarīja Abdultaofiks, un lietuvietis Simons Pauļus panāca 1:0. Pēc neliela brīža laukumā izcēlās grūstīšanās, kas deva lielu labumu kurzemniekiem - Dženids Ramdedovičs nopelnīja otro dzelteno kartīti un tika noraidīts. Vēl pēc pāris minūtēm "Ventspils" brīnumainā kārtā ielaida - mājinieki iekaroja vārtus mazākumā pēc standartsituācijas. Pēc puslaika 1:1, kas joprojām bija komfortabls rezultāts "Ventspilij" - spēlējot vairākumā, derēja pat 1:2 zaudējums.

"Ventspils" nepatīkamo 1:1 likvidēja uzreiz pēc pārtraukuma - 47. minūtē pēc Vadima Jančuka piespēles 2:1 panāca Žigajevs. Drīz sekoja arī 3:1 - šoreiz jau Jančuks guva pats, izmantojot Turkova piespēli. Viss bija skaidrs, taču "Ventspils" neapstājās un burtiski apsēda "Jeunesse" vārtus. Tas deva augļus - 65. minūtē Jančuks un Turkovs apmainījās lomām, un 4:1 uzstādīja Turkovs. "Ventspilij" arī pārējā laikā piederēja pārsvars, taču rezultāts vairs nemainījās - lielisks 4:1 šovakar un 5:1 summā! 3. kārtā "Ventspils" samēros spēku ar Izraēlas "Maccabi Haifa", kas pēc 2:0 uzvaras pirmajā spēlē šodien izbraukumā Azerbaidžānā ar 8:0(!) pazemoja "Karabakh", sešus vārtus iesitot jau 1. puslaikā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: