Publiskai apspriešanai nodots “Ventspils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam” projekts un “Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam” projekts.

Pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģija nosaka vietējās pašvaldības ilgtermiņa attīstības redzējumu, stratēģiskos mērķus, prioritātes un telpiskās attīstības perspektīvu rakstveidā un grafiskā veidā. Telpiskās attīstības perspektīvā pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģija nosaka teritoriju attīstības vadlīnijas, kā arī nosaka un shematiski attēlo pašvaldības nozīmīgākās telpiskās struktūras, attīstības prioritātes un vēlamās ilgtermiņa izmaiņas. Pašvaldībām šāda ilgtspējīgas attīstības stratēģija ir jāizstrādā pirmo reizi.

 

Pašvaldības attīstības programma ietver pašreizējās situācijas analīzi, tendences un prognozes, nosaka vidēja termiņa prioritātes, rīcības un investīciju plānu, attīstības programmas īstenošanai nepieciešamo resursu apjomu un attīstības programmas īstenošanas uzraudzības kārtību.

 

Publiskās apspriešanas mērķis ir apzināt pašvaldības iedzīvotāju, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju novērtējumu, viedokļus, ierosinājumus par Ventspils pilsētas Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam un Ventspils pilsētas attīstības programmu 2014.-2020.gadam.

Ar publiskai apspriešanai sagatavotajiem materiāliem varēs iepazīties Ventspils pilsētas domes 2.stāva 23.kabineta priekštelpā, Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Akmeņu ielā 2/4), Gāliņciema bibliotēkā (Kuldīgas ielā 110), Pārventas bibliotēkā (Tārgales ielā 4), darba dienās un Ventspils portālā laika periodālīdz nākamā gada 1. februārim.

 

Ierosinājumus iesniegt Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā Jūras ielā 36, 36.kabinetā, Ekonomikas nodaļas vadītājam Laimonim Strujevičam vai nosūtīt pa e-pastu: Laimonis.Strujevics@ventspils.lv. Informācija pa tālruni 63601192, 63601191.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: