Ventspils pilsētas dome atbalstīja projekta „Ventspils ostas pieejamības nodrošināšanai svarīgāko maģistrālo ielu posmu kapacitātes uzlabošana, iekļaujoties TEN-T pamattīklā” iesniegšanu atlasē Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piesaistei.

Projekta mērķis ir uzlabot Ventspils ostas pieejamību pa sauszemes ceļiem, kravu transportēšanas efektivitāti un vienlaikus palielināt Eiropas komunikāciju tīkla savienojumu kapacitāti.

 

Tajā plānota Lielā prospekta renovācija posmā no Lāčplēša ielas līdz Brīvības ielai, renovējot asfaltbetona kārtu, rekonstruējot ietvi, izveidojot apvienoto gājēju un veloceliņu, izbūvējot lietusūdens kanalizāciju, kā arī veikt tiltiņa pār Vidumupīti rekonstrukciju un izbūvēt tiltiņa dekoratīvo izgaismojumu. Tāpat šī projekta gaitā iecerēts pilnībā pārbūvēt Kurzemes ielu posmos no viadukta līdz Rindas ielai un no Rūjienas ielas līdz Mazajai Kurzemes ielai, kā arī renovēt ielas seguma virskārtu Kurzemes ielas posmā no Rindas ielas līdz Rūjienas ielai.

 

No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda pašvaldība cer piesaistīt līdzfinansējumu 1668515 latu latu apmērā, kas būs(85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

 

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir 2014.-2015.gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: