Nākamnedēļ jau klāt skolēnu rudens brīvdienas! Daudzus skolēnus un viņu vecākus interesē jautājums – kā saturīgāk un labāk tās pavadīt?

Piemēram, Ventspils Amatu māja (darba laiks: otrdiena-sestdiena no plkst.10.00-18.00) piedāvā: Muzejpedagoģiskās programmas: Ventiņu valoda, Senās spēles un rotaļas, Dzimtas koks, Ventiņu tautastērps. Skolēnu brīvdienās darbosies Sveču darbnīca (iepriekš piesakoties pa tālr.29251335) un Radošās darbnīcas ( 30.oktobrī no plkst.11.-15.00).

 

Ventspils Jaunrades namsstrādās ierastajā režīmā. 30.oktobrī plkst.11.00 šeit notiks Dambretes turnīrs, 31.oktobrī plkst.11.00 notiks Ziemeļkurzemes stāstnieku pusfināls, bet plkst.18.00 – pasākums “Šausmas Maiznieku ielā 11”. Būs iespēja apmeklēt radošās darbnīcas „Fantāzijas par tēmu – HELOVĪNI”, notiks konkursi, Monstra barošana. No plkst.20.00 – Ēnu teātris un diskotēka. Ieeja – maskās.

 

Līdz 31. oktobrim Kurzemes Democentrs (Ostas ielā 23, Ventspils Biznesa centra 2.stāvā) piedāvā apmeklēt interaktīvo izstādi „Kas ir mūzika?” Šomēnes arī īpašs piedāvājums grupām no Ventspils pilsētas izglītības iestādēm, proti, katram dalībniekam ieejas maksa tikai 1 lats. Līdzās tik populārajam Kurzemes Democentra fotostendam un domu spēka spēlei, izstāde „Kas ir mūzika?” apmeklētājiem piedāvā aizraujošu un izklaidējošu piedzīvojumu un ceļojumu mūzikas pasaulē.

 

Apmeklētājiem ir iespēja aktīvi līdzdarboties un iepazīt ekspozīcijas, pašiem iesaistoties, proti, spiežot pogas, sitot bungas, spēlējot gaisa ģitāru un mūžīgās klavieres, komponējot, sitot ritmu un citādi darbojoties. Dalībnieki, praktiski darbojoties, var uzzināt ko jaunu par elektrību, spēku, inerci, vielu agregātstāvokļiem, vēja ģeneratoriem un citām tēmām. Interese un dalība izstādē vai radošajās darbnīcās grupām jāpiesaka iepriekš pa tālruni 63664910 vai 26078821.

 

Ventspils pilsētas bibliotēkāsvar izvēlēties lasīšanai kādu vēl nelasītu vai pārlasīt jau iemīļotu grāmatu, bet var arī piedalīties kādā bibliotēku organizētajā pasākumā: pirmdien, 28. oktobrī, otrdien, 29. oktobrī un trešdien, 30. oktobrī plkst. 13.00 Bērnu bibliotēka kinomīļiem piedāvā Kinostundu bērniem, bet Pārventas bibliotēka Brīvlaika kino; Brīvkaika kino Pārventas bibliotēkā varēs noskatīties arī piektdien, 1.novembrī.

 

Bērnu bibliotēka pirmdien, 28. oktobrī plkst 14.00 piedāvā piedalīties Krišjāņa Barona 178. jubilejai veltītajā minikonkursā skolēniem „Latvietis ar balto bārdu”. Otrdien, 29. oktobrī plkst. 15.00 notiks radoša darbnīca sākumskolas bērniem „Ar dziesmām sadziedāju...”, bet trešdien, 30. oktobrī plkst. 17.00 varēs „Spokoties un jokoties” par godu visu svēto naktij.

 

Ceturtdien, 31.oktobrī, Pārventas bibliotēkā skolēni un viņu vecāki var izmēģināt spēkus stāstnieku konkursa „Teci, teci valodiņa”

 

Ventspils muzejs piedāvā apmeklēt interesantas radošās darbnīcas. Otrdien, 29. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 12.00 Piejūras brīvdabas muzejā - Mārtiņdienas radošā darbnīca. Trešdien, 30. oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 15.00 Amatu mājas radošajās darbnīcās varēs darboties ar ādu un filcu. Ceturtdien, 31. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 12.00 Livonijas ordeņa pilī būs iespēja apmeklēt radošās darbnīcas „Grāmatzīmes”, „Kuģi”, „Pastmarku radīšana” u.c. Ieeja: ar muzeja ieejas biļetēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: