Ventspils izglītības iestāžu pārstāvji ceturtdien bija devušies uz Priekuļu PII “Mežmaliņa” izzināt kolēģu pieredzi Brīvdabas pedagoģijā.

Priekuļu PII “Mežmaliņa” pedagogi jau kopš 2002. gada piedalās dažādos straptautiskos projektos, tā iegūstot lielu pieredzi Brīvdabas pedagoģijā. Viņu moto ir – iešana laukā jebkādos laika apstākļos.

Seminārs norisinājās brīvā dabā, skolotājiem darbojoties dažādās aktivitātēs. Pedagogi izteicās, ka šis pasākums ir bijis ļoti vērtīgs un interesants. Iegūtās zināšanas un idejas par brīvdabas pedagoģiju arī ventspilnieki tagad varēs izmantot mācību procesā, lai bērniem dažādotu mācību procesu, un galvenais, organizētu dažādas aktivitātes brīvā dabā.

Apskati foto!

30. oktobrī notiks seminārs arī Ventspilī, kuru vadīs Anita Ieriķe - vides pedagoģe un daudzu starptautisku izglītības projektu veidotāja. Viņas pieredze brīvdabas pedagoģijā uzkrāta, strādājot pirmsskolā Zviedrijā. Šoreiz būs iespēja arī citiem pedagogiem iepazīties ar Ziemeļvalstu pieredzi un brīvdabas pedagoģijas popularitāti Ziemeļvalstīs, kur bērni dodas regulārās pastaigās jebkādos laika apstākļos. Ventspils izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības metodiķe Sandra Gūtmane informē, ka seminārā pedagogi varēs uzzināt kāpēc maziem bērniem ir ļoti svarīgi būt dabā, svaigā gaisā un daudz kustēties. Notiks arī prakstiskās nodarbības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: