No 23. līdz 25. oktobrim Ventspils Augstskolā notiks sestais Ģermānistu dienu pasākums.

Pirmās dienas vakarā notiks Latvijas Ģermānistu apvienības dibināšanas sapulce, kurā piedalīsies Latvijas augstskolu docētāji. Otrā diena būs tradicionāli veltīta plašai auditorijai, piedāvājot vieslekcijas, darbseminārus, diskusijas par vācu literatūru un tās tulkošanu, kā arī iespēju dibināt jaunus kontaktus. Trešajā dienā paredzēts studentu forums, kurā Latvijas augstskolu studenti iepazīstinās ar saviem ziņojumiem par studiju pasākumiem, projektiem un īstenotiem pētījumiem. Pasākumā paredzēts veicināt ģermānistu sadarbību, domājot par tās ilgtspēju.

 

Uz Ģermānistu dienām 2013 laipni aicināti visi, kas interesējas par vācu valodu, t. i. skolēni, studenti, skolotāji, docētāji, absolventi, darba tirgus pārstāvji, vācu institūciju darbinieki Latvijā, vācu kultūras biedrību pārstāvji u. c.

 

Šis pasākums ir veidots kā diskusiju forums, kurā var piedalīties jebkurš, kas interesējas par vācu valodu, literatūru, Vācijas vēsturi un kultūru. Šeit studenti tiekas ar docētājiem un potenciālajiem darba devējiem, absolventi ar docētājiem un studentiem, Latvijas studenti un kultūrvidutāji, kam vācu valoda ir darba valoda, ar Vācijas institūciju un augstskolu pārstāvjiem.

 

24. oktobrī ar priekšlasījumu uzstāsies vieslektors Heriberts Tomeks (Heribert Tommek) no Regensburgas universitātes (Vācija), kurš klausītājus iepazīstinās ar Vidzemē dzimušā vācu dzejnieka J. M. R. Lenca (1751-1792) dzīvi un daiļradi. Tuvāk ar J. M. R. Lenca Maskavas vēstulēm un daiļrades tulkošanu varēs iepazīties darbsemināros, kurus vadīs gan H. Tomeks, gan Vidzemes Augstskolas docētāja Beata Paškevica un Diāna Krastiņa. Vieslektore Terje Loguss (Terje Logus) no Tartu universitātes iztirzās kultūras konotāciju problemātiku tulkojumā. Vācu valodas apguvei ir paredzēts darbseminārs, kas būs veltīts lasīšanas konkursa „Lesefüchse“ prezentācijai un daiļliteratūras integrēšanai vācu valodas stundās. Šo darbsemināru vadīs Holgers Dēne un Tomass Levandovskis. Noslēgumā visiem foruma dalībniekiem tiks prezentēti darbsemināru rezultāti. Pasākuma pirmās dienas izskaņā paredzētais diskusiju vakars sniegs vēl vienu iespēju apmainīties viedokļiem, kā arī kopīgi ģenerēt idejas turpmākai sadarbībai.

 

25. oktobrī notiks studentu forums „Latvijas augstskolu studentu pieredze un pētījumi par vācu literatūru, Vācijas kultūru un vēsturi“, kurā Latvijas augstskolu studenti varēs iepazīstināt ar saviem projektiem, semestra, bakalaura un maģistra darbiem, kā arī diskutēt par vācu literatūru, Vācijas vēsturi un kultūru. Ģermānistu dienu noslēgumā paredzēta ekskursija pa Ventspili.

 

Visiem interesentiem jāpiesaka sava dalība forumā līdz 2013. gada 16. oktobrim, nosūtot PIETEIKUMA ANKETU elektroniski uz e-pastu: agnese.dubova@venta.lv, pa faksu (+371) 636 29660 vai pa pastu: Ventspils Augstskola, Inženieru 101a, LV-3601, Ventspils ar norādi „Ģermānistu dienas 2013”.

 

Ģermānistu dienu forumu organizē Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes ģermānistikas katedras docētāji un studenti. Ģermānistu dienas finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: