Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolā ienāk jaunie

Pirms Skolotāju dienas Ventas Balss tikās ar Ugāles vidusskolas jaunajiem pedagogiem. Kaspars Gulbis vēl nesen pats sēdēja skolas solā, savukārt Zanda Blumfelde ir ne vien skolotāja, bet arī divu skolēnu mamma.

Ventiem galvu reibinoši panākumi

Ventu kampaņa ir pirmā kampaņa no Latvijas, kas jebkad iekļuvusi Holmes Report pasaulē radošāko sabiedrisko attiecību kampaņu topā. Ventspils attīstības aģentūras direktore Lilita Seimuškāne norāda, ka ļoti nozīmīga ir pašvaldības drosme ideju realizācijā.

2.lpp. Viedoklis: «Sveicu svētkos, Skolotāj!», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Līga Tīrmane

«Oktobra pirmā svētdiena kalendārā iezīmēta kā Skolotāju diena. Dzīvē šos svētkus svinam šodien – šīs darba nedēļas izskaņā. Daudzās skolās vecāko klašu audzēkņi stājas klases priekšā un māca (precīzāk – nodarbina, izklaidē) jaunākos. Savukārt paši skolotāji ir savu audzēkņu lutināti – ar ziediem, muzikāliem un literāriem sveicieniem vai kā citādi. Daudzviet skolotāji arī paši sevi lutina ar svētku galdu vai kopīgu ekskursiju.»

3.lpp.

Budžets sašūpo valdību

Nacionālā apvienība pielējusi eļļu ugunij, ko sauc par šī brīža koalīcijas nestabilitāti. Premjers dusmīgs, ka nacionāļi nepiedalījās balsojumā par budžetu, un sola sākt konsultācijas ar citiem politiskajiem spēkiem. Bažas, ka budžets kļūs par lūzuma punktu koalīcijas nesaskaņām, apstiprinājušās.

Popes mežos apmaldās sēņotāja

Mūspusē šoruden jau otro reizi apmaldījies kāds sēņotājs. Šoreiz aukstajā un nemīlīgajā mežā nakti bija spiesta pārlaist kāda Popes pagasta iedzīvotāja.

Izzinās profesijas un darba tirgu

Karjeras konsultācijas, biznesa spēles, mācību ekskursijas uz dažādiem Ventspils uzņēmumiem, erudīcijas konkursi, atvērto durvju dienas un ēnu diena – tas viss un ne tikai skolēnus sagaida Karjeras nedēļā, kas Ventspilī norisināsies no 7. līdz 11. oktobrim.

4.lpp. Vide. Dzīvnieku aizsardzības diena

Šodien, Dzīvnieku aizsardzības dienā, gribējās pastāstīt tos laimīgos stāstus, kurus varētu beigt tāpat kā pasakas – ar vārdiem: un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi...

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Ventspils siltums informē

8.lpp. Sports. Basketbolisti LBL sāk iespaidīgi

Latvijas Basketbola līgas sezonu ar graujošu uzvaru sākuši BK Ventspils basketbolisti, kas jau rīt aizvadīs pirmo maču savā laukumā, tiekoties ar citu pirmās kārtas uzvarētāju – BK Jēkabpils.

Tisjackim uzvara par centimetra tiesu

Ventspils tāllēcējs Dmitrijs Tisjackis svinējis uzvaru sacensībās Polijā, tuvāko sekotāju apsteidzot par nieka centimetru. Vasaras sezonu noslēguši arī citi Ventspils vieglatlēti.

Futbola Virslīgā spēle ar zelta maliņu

Rīt FK Ventspils futbolisti Rīgā tiksies ar citu čempionāta līderi – Skonto – , un nav izslēgts, ka tieši šajā mačā arī izšķirsies zelta medaļas liktenis, lai gan līdz sezonas noslēgumam vēl atlikušas vairākas kārtas.

9.lpp. Ventiņi pasaulē. Īrijā cilvēki ir daudz vienkāršāki

«Biju jau pietiekami pieaugusi, lai sāktu pati savu dzīvi, un sapratu, ka Latvijā to nevarēšu atļauties,» stāsta bijusī ventspilniece Anita Vēvere. Uz Īriju viņa kopā ar draudzeni devās pirms vairāk nekā trīsarpus gadiem.

Gribētu Latvijā ieviest angļu laipnību

«Ja Latvijas finansiālā situācija mainītos un jauniem cilvēkiem būtu vairāk iespēju gan darba, gan studiju ziņā, es noteikti atgrieztos,» saka Dita Būmane, kura jau trīs gadus dzīvo Anglijā, Velingboro pilsētā, kas atrodas netālu no Londonas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: