19. oktobrī plkst. 17:00 teātra namā "Jūras vārti" būs iespējams noskatīties teātra festivāla "Zelta maska" piedāvāto Fjodora Volkova Jaroslavļas Valsts akadēmiskā drāmas teātra izrādi "Bez nosaukuma".

"Tradicionālais festivāls „Zelta Maska Latvijā”” norisinās kopš 2006. gada un tas iekļauts Krievijas un Latvijas starpvalstu kultūras apmaiņas programmā. Festivāls ne tikai Latvijas skatītājiem piedāvā drāmas, muzikālās un leļļu izrādes, kas Krievijā novērtētas ar teātra prēmiju, bet arī veicina profesionālos kontaktus starp abu valstu aktieriem, režisoriem un kritiķiem, rīkojot meistarklases, lekcijas, radošas meistardarbnīcas un viesizrādes.

Jevgenija Marčelli jaunais darbs „Bez nosaukuma” 2013. gadā tika nominēta „Zelta Maska” prēmijai divās kategorijās - „Labākā lielformāta drāmas izrāde” un „Labākais aktiera darbs” (Vitālijs Kiščenko). Čehova pirmā luga ir nepilnīga, nepabeigta un neprātīga („Platonovs”, „Bez tēva”, „Nepabeigts skaņdarbs mehāniskām klavierēm” - to visu izdomāja režisori, nevis rakstnieks), taču Marčelli tā liekas pats interesantākais autora darbs: „Tā ir visneapstrādātākā un tāpēc viskarstākā”. Viena otrā savijas bufonāde un jūtīgums, farss un estētika, veidojot patiesu, atpazīstamu stāstu bez sentimenta; stāstu par stiprām sievietēm un vīriešiem, kas sapņo par mieru un brīvību; stāstu par kāda varoņa un kādas dzīves jēgas meklējumiem.

Lomās: Vitālijs Kiščenko, Anastasija Svetlova, Semens Ivanovs, Irina Veselova, Anatolijs Peškovs, Sergejs Karpovs, Valērijs Kvitka, Valērijs Smirnovs, Jevgeņija Rodina, Vadims Astašins, Vladimirs Maizingers, Nikolajs Kudimovs, Kirils Iskratovs, Viktors Kuriševs, Aleksandra Čilina-Giri, Ludmila Pošehonova, Ruslans Haļuzovs, Jūlija Znakomceva, Iļja Varankins, Vitālijs Dauševs, Nikolajs Krasnopjorovs, Oļegs Novikovs, Oļegs Pavlovs un Maksims Podzins.

Izrādes garums 4 stundas ar diviem starpbrīžiem.


Vecuma kategorija 18+.

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: