Uzcītība mācībās atmaksājas – jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm var pretendēt uz pašvaldības pabalstu.

Jau daudzus gadus Ventspils pašvaldība sniedz materiālu atbalstu talantīgiem jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kas turpina mācības vidējās profesionālās izglītības vai augstākās izglītības iestādē.

Pabalstu iespējams saņemt divas reizes gadā – pēc katra semestra vai sesijas –, ja jaunieša vidējā aritmētiskā atzīme semestrī vai vidējā atzīme sesijā nav zemāka par 6,5 ballēm. Turklāt viņam jāatbilst virknei nosacījumu: viņa pamata dzīvesvietai jābūt deklarētai Ventspilī; saņēmējam jābūt vecumā no 15 līdz 25 gadiem un jāmācās vidējās profesionālās izglītības iestādē vai augstākās izglītības iestādē pilna laika studijās.

Pabalsta apmērs atkarīgs no tā pieprasītāja sekmēm, kā arī no tā, vai mācību iestāde atrodas Ventspilī vai ārpus tās, vai students mācās vidējās profesionālās izglītības iestādē vai augstskolā. Aprēķinot pabalstu, tiek ņemts vērā arī fakts, vai pabalsta pieprasītājam vai viņa ģimenei ir piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās statuss. Maksimālā summa, ko var saņemt vienā reizē, ir Ls 594 par vienu semestri. Šajā gadījumā gadā iespējams saņemt Ls 1188, un tas ir izdevies tikai vienam studentam. Vēl trīs jaunieši saņēmuši Ls 1044 katrs.

Puse no palīdzības saņēmējiem mācās vidējās profesionālās izglītības iestādēs, otra puse – augstskolās.

Kopumā 2013. gadā pabalstu saņēmuši 48 jaunieši – izmaksātā summa ir Ls 23 984.

Lai saņemtu pabalstu, Sociālajā dienestā jāuzrāda pase, kā arī jāiesniedz iesniegums un izziņa no mācību iestādes par sesijas vai semestra rezultātiem. Pabalstu var pieprasīt ne vēlāk kā mēneša laikā pēc sesijas vai semestra rezultātu apstiprināšanas.

Pabalstu izmaksa šim gadam jau noslēgusies (izņemot gadījumu, ja kādam mācību prakse beidzas tikai septembrī). Tomēr mācību gada sākums ir pats īstākais laiks apņemties gūt labas sekmes, lai semestra beigās pretendētu uz šo pašvaldības pabalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: