23. septembrī plkst. 18.00 Galvenā bibliotēka aicina apmeklēt Dzejas dienu 2013 noslēguma pasākumu “Dzejas dižkoki. Ojārs Vācietis un Imants Ziedonis”.

Pasākumā piedalīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, mūziķis Jēkabs Nīmanis.

Šogad 80 gadu jubileja ir diviem izciliem Latvijas literātiem - Ojāram Vācietim un Imantam Ziedonim. Pasākums “Dzejas dižkoki” ir veltīts abu dzejnieku ciešajām literārajām un draudzības saitēm un atklās abu saskarsmes punktus, kuru izrādās ir ļoti daudz.


Ojāram Vācietim aizejot, Imants Ziedonis uzsvēra viņa personības lielumu, un tagad šie vārdi šķiet arī ļoti trāpīgs paša Imanta Ziedoņa raksturojums: “Visi to zina, ka Ojārs Vācietis bija mūsu sirdsapziņa. Tas izpaudās viņa dzejoļos, viņa darbībā, viņa parādīšanās veidā. To milzīgo stratēģisko domu, ko viņš ienesa mūsu domāšanā, es domāju, tas ir nenovērtēts un nenovērtējams”.

Pasākumā skanēs Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa sarakstes un dzejas fragmentu lasījums Jaunā Rīgas teātra aktieru Viļa Daudziņa un Kaspara Znotiņa sniegumā, par muzikālo noformējumu gādās Jēkabs Nīmanis.

Pasākumu, izmantojot Vācieša muzeja krājuma materiālus, veidojuši Ojāra Vācieša muzeja speciālisti.

Pirms pasākuma “Dzejas dižkoki. Ojārs Vācietis, Imants Ziedonis” tiks pasniegtas divas Ventspils pilsētas domes izcilības stipendijas - Latvijas kultūrā nozīmīgam, nopelniem bagātam literātam un jaunam, daudzsološam rakstniekam. Stipendija dod iespēju vienu mēnesi pavadīt radošā darbā Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: