Baltkrievijā ražoto naftas produktu eksportētāja "Baltkrievijas naftas kompānija" (BNK) plāno uzbūvēt jaunu vai iegādāties jau funkcionējošu termināli Rīgas vai Ventspils ostā.

To intervijā laikrakstam "Biznes&Baltija" atzinis BNK pērn Latvijā nodibinātās naftas produktu vairumtirdzniecības firmas SIA "TransBaltic Oil" valdes priekšsēdētājs Andrejs Markuševs.

Patlaban uzņēmums sadarbojas ar pieciem līdz septiņiem termināliem, taču nolemts strādāt pašiem savā. Vienlaikus to varētu izmantot arī kā naftas produktu bāzi, no kuras notiktu tirdzniecība Latvijā un citās Baltijas valstīs.

Rīga ir vistuvākā osta Novopolockas naftas pārstrādes rūpnīcai "Naftan", kuras produkciju eksportē "TransBaltic Oil", savukārt Ventspilī var ienākt lielākas ietilpības un iegrimes kuģi, katras ostas priekšrocības skaidrojis Markuševs.

Visticamāk, lēmums par termināļa iegādi vai būvi tiks pieņemts vēl šogad, atzinis kompānijas vadītājs.

Viņš atklājis, ka vidējā termiņā tiek apsvērta arī degvielas uzpildes staciju (DUS) tīkla izveide, taču lēmums, vai to darīt, esot ļoti nopietni jāizsver. BNK pieredze Ukrainā liecina, ka tam var būt nepieciešami aptuveni trīs gadi. Markuševs atzīst, ka "TransBaltic Oil" nevēlas kļūt par tirgus atpalicēju, kādi jau ir vairāki nelielie Latvijas DUS tīkli.

Latvijā uzņēmums degvielu plāno tirgot trīs lielākajiem DUS tīkliem - "Statoil", "Neste" un "Lukoil", kā arī Rīgas lidostai, "Latvijas dzelzceļam" un vairākiem citiem lieliem patērētājiem.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, 2012. gada jūnijā dibinātā "TransBaltic Oil" jau pērn apgrozījusi 15,3 miljonus latu un nopelnījusi 45 774 latus. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Lielbritānijā reģistrētā kompānija "BNK (UK) Limited".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: