Turpmāk iesaistīties algotos pagaidu sabiedriskajos darbos varēs arī cilvēki, kuri ir reģistrēti bezdarbnieka statusā mazāk par sešiem mēnešiem, tā šodien lēma valdība, atbalstot Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus algoto pagaidu sabiedrisko darbu norises kārtībā.

Minētajā gadījumā bezdarbnieks iepriekš nevar būt strādājis vismaz gadu un nevar saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Labklājības ministrija (LM) norāda, ka līdz ar jauno kārtību tiem bezdarbniekiem, kuriem ir grūtības iekļauties darba tirgū, uz laiku tiks nodrošināta iespēja saglabāt darba prasmes. Tāpat algotos pagaidu sabiedriskos darbus pašvaldības varēs noteikt kā līdzdarbības pasākumu cilvēka sociālās problēmas risināšanai.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati liecina, ka no 107 687 šā gada sākumā uzskaitē esošajiem bezdarbniekiem aptuveni 61,9% pēdējā gada laikā nebija bijušas darba attiecības vai tās bijušas uz laiku līdz diviem mēnešiem.

LM atgādina, ka atalgojums, ko saņem bezdarbnieki, iesaistoties algotos pagaidu sabiedriskajos darbos, ir 100 lati mēnesī.

Aktivitāti pilnībā finansē no Eiropas Sociālā fonda. Kopējais attiecināmais finansējums ir 14 miljoni latu. Plānots, ka projekta īstenošana turpināsies līdz 2014. gada 30. jūnijam.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: