Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Cilvēki Ventspilī jūtas droši

Veiktajā iedzīvotāju aptaujā noskaidrots, ka cilvēki Latvijā visdrošāk jūtas trīs pilsētās, tai skaitā Ventspilī.

Darba devēji novērtē skolēnu darbu

Vairāki skolēni šovasar izmantojuši vai vēl izmanto pašvaldības sniegto iespēju daļu no sava garā vasara brīvlaika pavadīt strādājot. Ancē sastaptie jaunieši darbu dara ar prieku un lielu atbildību.

2.lpp. Viedoklis: „Risoluto!”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Tā mūzikā apzīmē drošu, noteiktu skaņas intonāciju un patīkami apzināties, ka Ventspilī cilvēki var dzīvot uz Risoluto noskaņas, nevis bailīgā Paventoso. Cilvēki Ventspilī jūtas droši, liecina pētījums, kurā noskaidrots, ka Ventspils ir viena no drošākajām pilsētām Latvijā.»

3.lpp.

Aicina skriet apkārt Latvijai

Jau pēc nedēļas sāksies skrējiens Apkārt Latvijai. Skrējiens cauri Ventspils novadam notiks 16. un 17. augustā, un tam var pievienoties ikviens.

Valdība turpina zāģēt vietvaras

Sarunas par nākamā gada budžetu smagi rit ne vien starp valsti, pašvaldībām un nozaru pārstāvjiem, bet arī starp valdību pārstāvošajām partijām. Vislielāko spurošanos izrāda reformisti, kas izceļas ar radikāliem priekšlikumiem un apvainojumiem koalīcijas partneriem. Taču arī valdošā partija – premjera pārstāvētā Vienotība – turpina zāģēt pašvaldību budžetus.

 

4.lpp. Novadā. Pirtij naudu iedod, baznīcai atsaka

Pašvaldības šovasar rīkotajos projektu konkursos atbalstītas gan tādas idejas, kur labumu gūst liela sabiedrības daļa, gan arī tādas, kas ir vien atsevišķu uzņēmēju interesēs.

Turpinās svētki pagastos

Šajā nedēļas nogalē sava pagasta svētkus svinēs Popes, Puzes un Zlēku pagasta iedzīvotāji, bet Jūrkalnē šonedēļ notiks Zāļdienu svētki.

5.-6.lpp. TV Programma.

7.lpp.

Vokālās meistarklases un konkurss

Šonedēļ Ventspilī norisinās 10. starptautiskā vokālā meistarklase, kā arī Jaunrades namā notiek starptautiskais vokālistu konkurss par operdziedātājas Alīdas Vānes balvu.

Dzīvniekiem karstumā – ledus kubiciņu vanna

Ar ūdeni piepildīti bērnu baseini, ledus kubiciņu vannas un uzturēšanās vieta pagrabā – šīs ir tikai dažas no iespējām, kā saimnieki var pasargāt savus mīluļus no pārkaršanas saulē.

8.lpp. Sports. Iļjins pierakstās airētāju elitē

Mūsu vadošajam kanoe airētājam Dagnim Iļjinam šī sezona līdz šim padevusies gana varena. Vispirms viņš izcīnīja piekto vietu Eiropas pieaugušo čempionātā, reizē izpildot arī Starptautiskā sporta meistara normatīvu, bet pēc tam sekoja ceturtā vieta Eiropas U23 čempionātā. Taču pagaidām lielāko panākumu Dagnis guvis nesen notikušajā pasaules U23 čempionātā, kurā viņš izcīnīja sudraba medaļu.

Kleimanis/Pridāns uzvar ceturtajā posmā

Ventspils atklātajā pludmales volejbolā čempionātā aizvadītas pēdējā, ceturtā, posma sacensības, kurās uzvaras laurus plūca Kārļa Kleimaņa un Reiņa Pridāna duets. Taču ar to šis turnīrs vēl nebūt nav beidzies, jo tajā vēl paredzēti finālposma mači, kas norisināsies jau svētdien (sākums plkst. 10).

Smirnovs – starp labākajiem Gvadelupā

Ar teicamu sniegumu turpina priecēt mūsu vadošais riteņbraucējs Andris Smirnovs – pēc prestižajā Vācijas Sparkassen giro kritērija braucienā izcīnītās augstās devītās vietas viņš tagad ļoti sekmīgi startē arī Gvadelupā notiekošajā daudzdienu velobraucienā.

9.lpp. Pašvaldība informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: