Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kaiju uzlidojums Ventspils Augstskolā

Izrādās, ne tikai pilsētas ielās aktivizējušās kaijas, bet arī pie Ventspils Augstskolas iemīļotā talismana ieradies brālēns Ventiņš.

Iznīcinātāju lidojumus neplāno atcelt

Ventspils dome nosūtījusi Aizsardzības ministrijai protesta vēstuli par iznīcinātāju zemajiem lidojumiem virs pilsētas. Ministrija izmaiņas solīt negrasās.

2.lpp. Viedoklis: „Trūks vārdu...”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Franču mirāžas nav viss mirāžas tuksnesī, bet nu jau ventspilniekiem kļuvušas gandrīz par iknedēļas parādību. Taču, tā kā tās nav nekādas mirāžas, bet gan pavisam reālas NATO militārās lidmašīnas – iznīcinātāji, man tās atstāj pavisam neomulīgu sajūtu. Liekas, gaisā novirmo agresija un atgādinājums par to, ka kaut kur pasaulē karo, ka savulaik pāri Latvijai lidoja bumbvedēji, aiz kuriem palika uguns, sāpes, nāve un posts. Tās it kā brīdina – mēs, kas vienmēr gatavi pēc pavēles dot triecienu, esam tepat blakus.»

3.lpp.

Sašķobās lielizmēra krava

Pirmdienas vakarā Liepājas ceļu policijas pavadībā uz prāmi Ventspilī ar lielizmēra kravu devās norvēģu automašīna. Uz Kuldīgas ceļa Vārvē automašīnai gadījās ķibele un krava sasvērās.

Makulatūras nodošana neprasa daudz

Ventspilī makulatūru iespējams nodot trīs vietās – Pārventā un divās vietās pilsētas kreisajā krastā. Uzņēmumi biroja papīram aicināti izmantot atsevišķas kastes. Papīra šķirošana mūsu pilsētā no iedzīvotāja neprasa daudz.

4.lpp.

Evelīna uzvar talantu konkursā

Ventspilniece Evelīna Riekstiņa ar savu dejotprasmi, brīvu un nepiespiestu izturēšanos un skaistu smaidu apbūrusi Latvijas talantīgo meiteņu festivāla konkursa žūriju un ieguvusi titulu Latvijas Talantīgā princese 2013.

Rada smilšu mākslu

Smilšu skulptūras izveide 3 Ventspils Mākslas skolas audzēkņiem bija jauns pārbaudījums. Taču kopīgiem spēkiem un ar šķipsniņu talanta izdevās uzburt mākslu Pāvilostas pludmalē un iegūt godpilno 2. vietu.

5.lpp. Darbs un nauda. Var gan atveldzēties, gan nestiprināties

Šogad tūristiem un pilsētas viesiem, kas kā atpūtas un pastaigas vietu izvēlējušies pilsētas krastmalu, nav jāsūdzas par tirdzniecības sortimentu. Starp standarta precēm – suvenīriem un saldējumu – krastmalā nopērkams arī kaut kas būtiskāks izsalkuma remdēšanai.

Tirgus pārņems arī tuvākās ielas

Svētku tirdzniecība nedēļas nogalē Tirgus laukumā par godu Pilsētas svētkiem solās būt viena no grandiozākajām, kāda vien bijusi pēdējo gadu laikā, ja vien netraucēs mūsu niķīgie laika apstākļi. Tirdzniecības vietas pieteikuši vismaz pusotra simta tirgotāju. Tirgus apmeklētāji varēs nobaudīt tādus jaunumus kā uz vietas ceptas pankūkas un Valmieras alus.

6.lpp. Sports. Grīva un Jansone – labākās Latvijā

Jēkabpilī tika sadalītas Latvijas čempionāta godalgas vieglatlētikā. Valsts čempiones titulu tajā izdevās izcīnīt divām ventspilniecēm – Mārai Grīvai, kas uzvarēja tāllēkšanas sacensībās, un Līgai Jansonei, kas bija ātrākā 800 metru skrējienā.

Honda vienīgā apspēlē čempionus

Par Latvijas pludmales futbola čempionāta uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas kļuvuši komandas Kreiss futbolisti. 14 turnīra mačos viņi izcīnīja 13 uzvaru un vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Hondas spēlētājiem, kas čempionātu noslēdza piektajā vietā.

Honda vienīgā apspēlē čempionus

Par Latvijas pludmales futbola čempionāta uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas kļuvuši komandas Kreiss futbolisti. 14 turnīra mačos viņi izcīnīja 13 uzvaru un vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Hondas spēlētājiem, kas čempionātu noslēdza piektajā vietā.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

Šajā laikā pirms... 85 gadiem. 1928. gads. Zviedru kara lidmašīnas klizma. 25. jūlijā ap pussešiem vakarā Ventā pie Pilskalna ar izslēgtu motoru nolaidās zviedru kara hidroplāns Nr. 204 ar diviem lidotājiem. Noskaidrojās, ka viņi ap plkst. 12 dienā izlidojuši no Stokholmas apmācības lidojumā uz Gotlandi, bet gaisā tiem sabojājies kompass un tie vēja dzīti nonākuši Ventspils tuvumā. Tā kā arī benzīna krājums tiem bijis galīgi izsīcis, tie redzēdami pilsētu zem kājām, bet nezinādami, kur atrodas, nolēmuši nolaisties.

Anekdotes

– Ārprāts! Jūs notrieca auto! Kā jūtaties?

– Kur... ir mans... telefons...?

– Gribat kādam piezvanīt?

– Jāieliek... tviterī...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: