Ventspils pilsētas svētkos 3. augustā Ostas ielas promenādē darbosies radošā darbnīca, kur ikviens svētku apmeklētājs varēs ne tikai apskatīt projektā “Re-dizaina nometne” tapušo tērpu kolekciju, bet arī piedalīties reciklēšanas darbnīcā „T-krekla 2 dzīves” un radīt pats savu unikālo T – krekla dizainu.

Darbnīcas apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu veco T-kreklu un kopīgi darbojoties piešķirt tam „otru dzīvi”. Sadarbībā ar radošo projektu “Ventspils PAceļ” būs iespēja piedalīties arī “Motīvu spēlē” un iegūt T-kreklu ar Ventspils pilsētas interesantākajiem skatiem.

Radošā darbnīca ir noslēgums projektam “Re-dizaina nometne”, kuras ietvaros Ventspils jaunieši radīja tērpus, piešķirot neaktuālām lietām jaunu dizainu, piemēram, no aizkariem un galdautiem radot jaunu apģērbu. Tērpu kolekcijas izveide popularizē re-dizainu un sniedz daudzveidīgas idejas ierosmei par lietu „otro elpu”. Lai darbnīcas apmeklētāji varētu gūt ieskatu apģērbu kolekcijas tapšanas procesā un gala rezultātā, būs apskatāma arī foto izstāde.

Darbnīcu vadīs projekta virzošais spēks – tērpu dizainere Dana Maļavkina

Kā atzīst Dana: “Reciklēšanas process ir ārkārtīgi saistošs un interesants. Katrs tērps ir unikāls, tā radīšana atraktīva un filosofiski nozīmīga. Ceru, ka šis pasākums iedvesmos un iedrošinās ikvienu īstenot savas idejas un radoši izpausties arī ikdienā”.

Projekta realizāciju atbalsta Ventspils Pilsētas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: