Šī gada 31. jūlijā plkst. 11:00 tiks atklāta biedrības „Krīzes grūtniecības centrs” (KGC) filiāle. Atklāšana notiks Pils ielā 30, kur turpmāk Ventspils iedzīvotāji varēs saņemt palīdzību neplānotas grūtniecības un pēc aborta depresijas gadījumos.

Atklāšanas laikā varēs dzirdēt garīdznieku, Ventspils Domes amatpersonu, KGC vadītājas un citu personu uzrunas. Notiks sertifikātu „Ceļojums” pasniegšana līdz šim sagatavotajiem KGC brīvprātīgajiem darbiniekiem. Un ikviens varēs aplūkot instalāciju „Dzīvībai” (27 bērnu akmens figūriņas un klāt pievienotie apraksti ar stāstu par to, kāpēc mazulis nepiedzima – tika abortēts. Stāsti ir to sieviešu liecības, kuras KGC vērsušās pēc palīdzības pēc aborta situācijā, jo pašas saviem spēkiem nav spējušas tikt galā ar sāpīgo pieredzi).

 

KGC Ventspils filiāle var uzsākt sekmīgu darbību pateicoties Ventspils Domes un biedrības „Dzīvības maize” atbalstam. Līdz ar KGC darbības uzsākšanu, palīdzību pieņemt pārdomātu lēmumu saglabāt nedzimušam bērnam dzīvību varēs saņemt Ventspilī un tās apkārtnē dzīvojošās sievietes (arī gaidāmā bērna tēvs), pirms aborta situācijā saņemot informatīvu, psihoemocionālu un materiālu atbalstu. Palīdzība tiks sniegta arī tām sievietēm (un viņu ģimenēm), kuras piedzīvojušas zaudējuma sāpes dēļ izdarītā aborta, piedzīvotā spontānā aborta vai pāragras bērna nāves situācijās.

 

KGC savu darbu veic vairākās Latvijas pilsētās un novados. KGC darbojas Rīgā un filiālēs Kuldīgā, Ogrē, Siguldā, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā. Ik gadu KGC sniedz palīdzību vairāk kā 300 sievietēm un viņu ģimenes locekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: