Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu uzsākt Ventspils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam izstrādi un Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam aktualizāciju.

Lēmums par Ventspils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam izstrādi un Ventspils pilsētas attīstības programmas 2014.-2020. gadam aktualizāciju tiek pieņemts saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likumu un saskaņā ar Ventspils pilsētas domes 2011. gada 17. jūnija lēmumu Nr.85 „Par Ventspils pilsētas attīstības virzienu līdz 2020. gadam un aktualizētās Ventspils pilsētas attīstības programmas 2007.-2013. gadam publiskās apspriešanas rezultātu un Ventspils pilsētas attīstības virzienu līdz 2020.gadam un aktualizētās Ventspils pilsētas attīstības programmas 2007.-2013. gadam apstiprināšanu”.

 

Pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģija nosaka vietējās pašvaldības ilgtermiņa attīstības redzējumu, stratēģiskos mērķus, attīstības prioritātes un telpiskās perspektīvu. Telpiskās attīstības perspektīvā pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģija nosaka teritoriju attīstības vadlīnijas, kā arī nosaka un shematiski attēlo vietējās pašvaldības nozīmīgākās telpiskās struktūras, attīstības prioritātes un vēlamās ilgtermiņa izmaiņas. Šāda ilgtspējīga attīstības stratēģija pašvaldībām ir jāizstrādā pirmo reizi.

 

Pašvaldības attīstības programmu izstrādā saskaņā ar pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un izvērtējot citus nacionālā, reģionālā un vietējā līmeņa teritorijas attīstības plānošanas dokumentus. Tā ietver pašreizējās situācijas analīzi, tendences un prognozes, kā arī informāciju par attīstības programmas izstrādes procesu un nosaka vidēja termiņa prioritātes, rīcības un investīciju plānu, attīstības programmas īstenošanai nepieciešamo resursu apjomu un attīstības programmas īstenošanas uzraudzības kārtību.

 

Ventspils pilsētas dome pirmā no Latvijas pašvaldībām 2011. gadā apstiprināja pilsētas attīstības mērķus un virzienus līdz 2020. gadam, un šobrīd tā, ņemot vērā likumdošanas izmaiņas, uzsāk gatavot pilsētas nākotnes redzējumu līdz 2030. gadam un aktualizē pilsētas attīstības programmu 2014.-2020. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: