Latvijas Lielo pilsētu asociācija ir nobažījusies, vai tiks pildīts premjera solījums, ka pašvaldību budžets nākamgad augs tādā pašā tempā kā valsts budžets.

Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis trešdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja, ka asociācija pagaidām nākamā gada valsts budžeta jautājumu neaktualizē, jo tās pārstāvjiem 7. augustā plānota tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski. «Mēs uzskatām, ka joprojām ir spēkā solījums, ko viņš ir devis iepriekšējā tikšanās reizē par jauno budžetu – ka valsts budžeta pieaugums, ja reiz mēs esam no krīzes ārā, augs proporcionāli tikpat strauji kā pašvaldību budžets,» teica Kučinskis.

Viņš gan piebilda, ka pašlaik dzirdamās indikācijas liek bažīties, ka tā varētu notikt, jo valdība jau 14. augustā gatavojas apstiprināt nākamā gada valsts budžeta aprises, bet ar pašvaldībām neviens līdz šim nav runājis. «Mēs zinām, ka ministriju pieprasījumi 10–20 reizes pārsniedz to, ko vispār var šobrīd atļauties. Bet, tā kā premjers mums ir atsaucies 7. datumā tikties, tad mēs šo jautājumu šobrīd neaktualizējam,» teica Kučinskis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: