Ventspils Mūzikas vidusskolas klavierspēles nodaļas 6. klases audzēkne Marina Rediko piedalījusies 2. Rīgas Starptautiskajā jauno pianistu konkursā un ieguvusi 3. vietu junioru C grupā un speciālbalvu par labāko Jāzepa Vītola skaņdarba atskaņojumu.

Šogad konkursā piedalījās 62 talantīgi jaunieši no 9 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Vjetnamas, Polijas un Maķedonijas. Jauno virtuozu priekšnesumus vērtēja starptautiska žūrija: Arta Arnicāne un Sergejs Osokins no Latvijas, Antuāns Buvī no Francijas, Terēze Rozenberga no Vācijas, Albina Šikšņūte no Lietuvas un Slavomirs Vilks no Polijas – visi klavierspēles augstākās klases meistari.

Marinai bija nepieciešama liela izturība, konkurējot ar citiem apdāvinātiem jauniešiem, žūrijas vērtējumam tika atskaņoti: D. Skarlati Sonāte A-dur, J. Vītols Parafrāzes op.29 #1, #7 & #10, M. Moškovskis Etīde F-dur op.72 #6. Lai arī Marina un viņas pasniedzēja Ludmila Kamiševa nav latvietes, tieši viņām izdevās sagatavot labāko izcilā latviešu komponista Jāzepa Vītola latviešu tautasdziesmu apdaru atskaņojumu.

Skolotāja Kamiševa, skaidrojot Marinas lielos panākumus uzsver kopdarbu starp audzēkni, pasniedzēju un vecākiem kā panākumu ķīlu. Visi kopā konkursam gatavojās pus gadu, vingrinoties vairākas stundas katru dienu – arī vasaras brīvlaikā.

Ventspils Mūzikas vidusskolas direktora vietniece Inga Cīrule: „Skolas vārdā izsaku pateicību mūsu skolotājai Ludmilai Kamiševai par pašaizliedzīgo darbu un lieliskiem panākumiem starptautiskajā konkursā, savukārt Marinai novēlu izturību un veiksmi turpmākajā pianistes karjerā”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: