Pašvaldības SIA„Ventspils reiss”, sākoties tumšajiem rudens mēnešiem, jau trešo gadu organizē akciju „„Ventspils reiss” Tevi vienmēr pamanīs!”, tādējādi rūpējoties par pasažieru drošību uz ceļa un autobusu gaidīšanas laikā.

Šogad akcija iecerēta nedaudz citādāka, galveno uzmanību pievēršot jaunākā skolas vecuma bērniem. Sadarbībā ar Ventspils 6. vidusskolas sākumskolas pedagogiem un skolēniem ceturtdien, 14. novembrī, plkst. 10.40 tiek organizēts pasākums „Esi drošs sabiedriskajā transportā!”, kura laikā skolēniem tiks dalīti atstarotāji ar pašvaldības SIA „Ventspils reiss” simboliku.

 

Akcijai ir vairāki mērķi. Vispirms, būdams sociāli atbildīgs uzņēmums, kas aktīvi iesaistās pilsētas sabiedriskajā dzīvē un sadarbojas ar pilsētas izglītības iestādēm, pašvaldības SIA „Ventspils reiss” vēlas pozicionēt sevi kā pasažieru pārvadātāju, kas rūpējas ne tikai par pieaugušo pasažieru drošību, bet īpašu uzmanību pievērš arī saviem jaunākajiem klientiem, mudinot viņus diennakts tumšajā laikā būt apdomīgiem un lietot atstarojošos elementus, lai radītu drošības sajūtu ne tikai sev, bet rūpētos arī par citiem satiksmes dalībniekiem – transporta līdzekļu vadītājiem, tajā skaitā, autobusu vadītājiem. Papildus iecerēts izglītot pasākuma dalībniekus un aktualizēt viņus zināšānas Ceļu satiksmes noteikumos un sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumos.

 

Atstarotājus plānots dāvināt arī tiem jauniešiem, kas ar savu dalību kuplināja Dzejas dienu pasākumu, kā arī tiem, kas regulāri pārvietojas maršrutos ārpus pilsētas robežām, kur ir neapgaismoti ceļa posmi - Nr.1, 1A, 8, 9, 11, 11A, 12 un starppilsētu maršrutos uz Liepāju, Jelgavu un Kuldīgu.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” lielu uzmanību velta tam, lai ne tikai pasažieris justos droši un komfortabli, bet arī autobusa vadītājs savu ikdienas darbu varētu veikt mierīgi un bez lieka satraukuma. Sadarbībā ar SIA „Domenikss”regulāri tiek organizētas drošas un ekonomiskas braukšanas apmācības. 2012. gadā uzņēmums ieguvis atzinību „Drošākais pasažieru pārvadātājs 2012 ”. Jau septīto gadu notiek autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss, kas ir laba iespēja apliecināt savas praktiskās braukšanas iemaņas un teorētiskās zināšanas satiksmes noteikumos. Tomēr ikdienā jāatceras, ka par drošību atbild ikviens satiksmes dalībnieks individuāli, tajā skaitā arī pasažieris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: