Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kino Rio palepojas kolēģiem

Kino Rio piektdien pulcējās visu Latvijas kinoteātru un kino izplatītāju pārstāvji, lai novērtētu Ventspils vienīgajā kinoteātrī padarīto un apspriestu kino aktualitātes. Kinoteātri Rio šobrīd top vēl viena kinozāle.

Kanādietis lūdz Latvijas pilsonību

Iespēju Latvijā iegūt pilsonību saskaņā ar Pilsonības likuma grozījumiem, kas pirms mēneša stājušies spēkā, Ventspilī izmantojis pagaidām tikai viens cilvēks – Kanādas pilsonis, kura mamma dzīvo mūsu pilsētā.

2.lpp. Viedoklis: «Par svētkiem», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Runā, ka svētku nevar būt par daudz. Zināmā mērā piekrītu šim apgalvojumam, tāpēc īpaši neuztraucos par dažādām valentīndienām un helovīniem. Protams, šie pasākumi ir saistīti ar komerciju, bet vai tādi nav tie paši Jāņi un vai par tādu nekļūst katra dzimšanas dienas, jo bodnieki jubilāriem taču piedāvā atlaides. Nesvinēt neko vai tomēr labāk ļauties svētkiem, neapgrūtinot sevi ar domām par to, cik tie ir vai nav mūsu? Cita lieta, ka, svinot jebko, vajadzētu tikt skaidrībā, kāpēc un kā to īsti darīt.»

3.lpp.

Problēma ir iedzīvotāju kultūrā

Vecs dīvāns, tukša trīslitru burka, katls, kastes un pat logi – tā ir tikai daļa ainas, kas paveras pie Saules ielas 106. nama. Apsaimniekotājs norāda, ka šādas problēmas nav visām mājām un iemesls ir iedzīvotāju kultūrā, ne tajā, cik bieži izved lielgabarīta atkritumus.

4.lpp. Eiro nāk. Par cik eiro pārdos latus

No latiem uz eiro vērtībām nāksies pārslēgt arī prāta kalkulatoru. Iedzīvotājiem sākotnēji nebūs viegli saprast, cik daudz eiro varēs atļauties iztērēt, ieejot veikalā, tādēļ jau laikus vēlams pierast pie jaunās naudas vērtības salīdzinājumā ar latiem. Ventas Balss nāk talkā.

Ar darba līgumiem uzmanīgi!

Aktuāls jau šobrīd kļūst jautājums par darba algas aprēķinu un darba līgumiem pēc eiro ieviešanas. Īpaši par to jādomā personāla daļas vadītājiem un grāmatvežiem. Darbiniekiem jāuzmanās, lai eiro aizsegā tos neapkrāpj.

5.lpp. Kultūra. Saules mūžu ančiņiem!

«Kustība ir dzīvība,» tā par savu izvēli dejot saka viens no aktīvākajiem Ances senioru deju kolektīva dejotājiem – Pēteris Krūmiņš.

Dabas uzlādēta gleznu izstāde

Māksliniece Rita Blaževiča pēc piecu gadu pārtraukuma aicina ventspilniekus uz personālizstādi, kas apmeklētājus vedīs gleznieciskā ceļojumā cauri gadalaikiem.

Prāta vētras laiks Kurzemes prozaiķiem

Klāt gadalaiks, kad Kurzemes prozaiķi gatavojas Kurzemes prozas lasījumiem. Lai gan darbus var iesūtīt vēl nepilnas 3 nedēļas, jau šobrīd autoriem jāspēj apvienot visas iedvesmas dzirkstis vienā sacerējumā.

6.lpp. Sports. U13 futbolisti – piektie Latvijā

Olimpiskā centra Ventspils rezerves futbola laukumā notika Latvijas U13 vecuma kausa izcīņas finālturnīrs futbolā, kurā startēja sešas valsts labākās komandas. Šo vienību vidū bija arī Ventspils Olimpiskā cerība, kas čempionāta noslēgumā izcīnīja piekto vietu.

Brāļi Čerņavski atklāj cīņas skolu

Ventspilnieki Artūrs un Vladislavs Čerņavski beidzot realizējuši savu senloloto sapni – atklājuši Rīgā savu cīņas skolu, kurā pašlaik trenējas jau vairāk nekā 80 audzēkņu. Viņu vidū ir gan vairāki ventspilnieki, gan arī sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, mūziķis Dons.

7.lpp. Latgalē. Latgola iedvesmo un ceļ

Oktobra nogalē notikušais kultūras darbinieku pieredzes apmaiņas brauciens uz Latgali – Daugavpili un Rēzekni – apliecināja, ka tā atdzimst.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: