Piedzīvojumu parkā aizvadītas tradicionālās starptautiskās supermotokrosa sacensības Ventbunkers Lielā balva, kas šogad atzīmēja savu 20. jubileju.

Motokluba “Rodeo” organizētajām sacensībām šogad aprit jau 20 gadi, bet septīto reizi tās notika Piedzīvojumu parkā, kurā speciāli šim pasākumam tika izveidota trase. Tā ir īpaša ar to, ka katru gadu tiek būvēta no jauna un ir ļoti pārskatāma.

Motokrosa sacensības norisinājās prestižajās MX1 un MX2 klasēs, kur kopā uz starta stājās 25 sportisti un cīnījās par Ventbunkera Lielajām balvām. Lietainie laika apstākļi visas dienas garumā sagādāja ne mazums grūtību braucējiem, bet skatītājiem deva iespēju vērot ļoti aizraujošas un interesantas cīņas.

MX2 klases uzvarētāji:

1.vieta - Karel Kutsar, 40 punkti;

2.vieta - Arnolds Sniķers, 36 punkti;

3.vieta - Kristian Raatsep, 36 punkti;

4.vieta - Kristers Drevinskis, 35 punkti;

5.vieta - Kārlis Kalējs, 32 punkti.

MX1 klases uzvarētāji:

1.vieta - Priit Ratsep, 39 punkti;

2.vieta - Toms Macuks, 39 punkti;

3.vieta - Erki Kahro, 36 punkti;

4.vieta - Joni Roos, 33 punkti;

5.vieta - Lauri Lehtla, 33 punkti.

Uz speciālās motofrīstaila rampas paraugdemonstrējumus sniedza vācu sportists Tobiass Finks, poļu sportists Arturs Puzio, kā arī divi latvieši – Kalvis Skrastiņš un ventspilnieks Oskars Ābele.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Rimich 14.08.2017, 16:27:52

    LIELS PALDIES sacensību organizatoram, Motoklubam ''RODEO'' par Lieliskajiem Motokrosa Svētkiem! Spītējot laika apstākļiem un sacensību norises datuma maiņai, pasākums izvērtās ļoti interesants un aizraujošs. ''Ventbunkers Lielā Balva 2017'' ieiet vēsturē ar līdz šim vislielāko valstu pārstāvniecību. Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zveidrijas, Nīderlandes, Vācijas un Polijas motobraucēji un motofrīstaila speciālisti priecēja mūs, demonstrējot savu meistarību gan trasē, gan uz motofrīstaila rampas. Pirmo reizi motofrīstailā tika pārstāvēta mūsu pilsēta. Visu cieņu Oskaram Ābelem par uzdrīkstēšanos un drosmi! Ļoti ceru, ka sacensības turpinās savas tradīcijas jaunajā Ventspils Mototrasē! Sveiciens Motoklubam ''RODEO'' un Starptautiskajam Motokrosam ''VENTBUNKERS LIELĀ BALVA'' 20 gadu Jubilejā!

  • 0
    Rimich 14.08.2017, 16:30:12

    Zviedrijas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: