Latvijas vīriešu lakrosa valstsvienība no 12. līdz 16. augustam aizvadīs treniņa nometni Ventspilī, tās noslēgumā organizējot starptautisku turnīru.

Turnīrā Ventspils Lacrosse Open risināsies 19. un 20. augustā, un tajā piedalīsies Latvijas, Norvēģijas un Nīderlandes izlases. Šis būs pirmais tik augsta līmeņa lakrosa turnīrs Ventspilī. Jāatzīmē, ka šī ir otrā reize, kad tiksies šīs trīs komandas, jo iepriekšējā gadā draudzības spēles notika Oslo.

Pirmajā dienā 19. augustā plkst. 11 notiks turnīra atklāšanas ceremonija, bet plkst. 11.30 jau tiks aizvadīta pirmā spēle ar Nīderlandes valstsvienību. Tajā pašā diena Latvijas izlases aizvadīs vēl vienu spēli, tiekoties ar Norvēģijas izlasi. Spēles sākums plkst. 17. Savukārt 20. augustā tiks izspēlēta turnīra pēdējā spēle starp Norvēģijas un Nīderlandes izlasēm. Spēles sākums plkst. 9.30.

Latvijas izlase Ventspilī ieradīsies 12. augustā, kad darbu sāks treniņnometne, kurā notiks kandidātu atlase 2018. gada pasaules čempionātam, kas risināsies Izraēlas pilsētā Netanjā. Latvijas labākie lakrosisti aizvadīs treniņus Katoļu ielas futbola stadionā. Šī būs īpaša nometne, jo pirmo reizi pie Latvijas valstsvienības stūres ir jauns galvenais treneris – Maks Silberlihts. Amerikāņu speciālistam asistēts Latvijas treneri Krišjānis Volfs un Kristaps Lācis, kā arī komandai palīdzēs fizioterapeits Edgars Dzērve.

Kopuma nometnē piedalīsies 41 kandidāts. No tiem 36 spēlētāji pārstāv Latvijas klubus, bet pieci spēlētāji ir no ASV. 22 kandidāti pirmo reizi cīnīsies par iespēju pārstāvēt savu valstsvienības krāsas pasaules mēroga čempionātā, bet Gatis Zeps un Miks Stabulnieks kandidātu skaitā ir jau piekto reizi. Abi spēlētāji pirmo reizi Latvijas izlasi pārstāvēja 2006. gada pasaules čempionātā.

Latvijā lakross pirmo reizi parādījās 1992. gadā, kā lakrosa paveids - interkross. Pirmie lakrosa treniņi tika uzsākti 2002. gada vasarā, bet gadu vairākās Latvijas pilsētās notika regulāri treniņi. 2002. gadā Latvijas izlase debitēja Eiropas čempionātā iesācējiem, 2014. gada pasaules čempionāta Latvijas vīriešu valstsvienībā ierindojās 19. vietā, bet 2016. gada Eiropas čempionātā bija devītā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: