Pašvaldības SIA Ventspils reiss vienpadsmito gadu organizē ikgadējo autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkursu, kas notiks uzņēmuma bāzes teritorijā Robežu ielā 7. Plānota arī tikšanās ar pasažieriem un citiem interesentiem.

Autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkurss kļuvis par pašvaldības SIA Ventspils reiss tradīciju un šogad tiek organizēts jau vienpadsmito reizi. Konkursam ir vairāki mērķi, jo tas vienlaikus gan pārbauda, gan māca, gan motivē.

Tā laikā autobusu vadītājiem jāparāda savas prasmes jomās, kas saistītas ar tiešajiem darba pienākumiem: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres, piebraukšana pie pieturas un tamlīdzīgi. Papildus jākārto arī CSDD mājaslapā atrodamais D kategorijas prasībām atbilstošais ceļu satiksmes noteikumu teorētiskais tests.

Plānots, ka šī gada konkurss norisināsies trīs kārtās – 22., 29. augustā un 5. septembrī. Šogad konkursa nolikumā ieviests jaunums, un tie autobusu vadītāji, kas konkursā vismaz 6 gadu periodā uzrādījuši stabili labus rezultātus, praktiskajā braukšanā varēs nepiedalīties. Tomēr ceļu satiksmes noteikumu tests jāpilda visiem.

Praksē pierādījies, ka konkurss sevi attaisnojis. Šo iniciatīvu atzinīgi novērtējuši gan kvalitātes sistēmas auditori, gan dažādi eksperti, kas vērtējuši uzņēmuma darbu.

Konkurss ir atklāts, un to iespējams apmeklēt jebkuram interesentam. 22. augustā papildus konkursam no plkst. 11.00 tiek organizēta iedzīvotāju informācijas diena, kuras laikā būs iespējams iepazīties ar uzņēmuma darba ikdienu, vērot konkursu, kā arī tikties ar Ventspils reisa vadošajiem speciālistiem un uzdot jautājumus, kā arī izteikt priekšlikumus.

Autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkurss pirmoreiz tika organizēts 2007. gadā, un viens no tā mērķiem bija atjaunot senu tradīciju – atzīmēt Autotransporta darbinieku dienu, kā arī celt autobusu vadītāju profesijas prestižu un rosināt darbiniekus paaugstināt savu kvalifikāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: