Pagājušajā nedēļā BK Ventspils paziņoja par to, ka komandu atkal trenēs Roberts Štelmahers, bet šī nedēļa sākusies jau ar trim jaunumiem sastāvā.

Ventspilnieki pastiprinājuši gan groza apakšu, gan ārējo līniju, piesaistot trīs leģionārus. Komandai pievienojies 22 gadus vecais amerikāņu aizsargs Bleiks Hamiltons (attēlā), kuram tā būs pirmā pieredze Eiropas basketbolā, turklāt Ventspils kļūs par viņa pirmo klubu profesionāļa gaitās. Aizvadītajā sezonā viņš pabeidza studijas Bufalo universitātē, kuras komandas sastāvā aizvadīja pēdējās divas sezonas NCAA čempionātā. Abās sezonās Hamiltons bija starta piecinieka spēlētājs.

2015./16. gada sezonā Bleikam 34 spēles ar vidēji laukumā pavadītajām 26.5 minūtēm un vidēji ik mačā gūtajiem 13.1 punktiem, 2.5 izdarītajām rezultatīvajām piespēlēm un 7.1 izcīnītajām atlēkušajām bumbām. Pagājušajā sezonā Hamiltona pienesums komandai bijis vēl nozīmīgāks. 32 aizvadītajos mačos viņš laukumā vidēji pavadījis 30.4 minūtes, guvis 17.5 punktus, izdarījis 4.4 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 6.1 atlēkušās bumbas.

Tāpat komanda paziņojusi par 26 gadus vecā amerikāņu uzbrucēja Maika Brusevica pievienošanos. 201 cm garais basketbolists Eiropā jau paguvis uzspēlēt Izraēlā, Slovēnijā, Norvēģijā un Zviedrijā, kurā pavadīja arī pēdējo sezonu. Brusevics palīdzēja Jamtland komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet jau pirmajā kārtā ar 2:3 tika atzīts Dāvja Lejasmeiera pārstāvētās Sodertalje Kings pārākums. Brisevics ar 17,1 punktu vidēji mačā bija Zviedrijas čempionātā trešais labākais punktu guvējs un ar 8,1 atlēkušo bumbu – ceturtais šajā rādītājā.

Tāpat tiek ziņots, ka uz Ventspili pārcelsies 27 gadus vecais un 206 cm garais lietuviešu spēka uzbrucējs Juliuss Juciks, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Lietuvas grandu Lietuvos rytas. Starp citu, Ventspils, Štelmahera un Jucika ceļi krustojušies BBL finālā, kad divu spēļu summā pārāki bija Šiauliai basketbolisti. Šo pāreju ventspilnieki gan vēl nav apstiprinājuši, bet tas notiks, līdz ko būs panākta vienošanās par visām līguma niansēm.

Jāatgādina, ka no pašmāju spēlētājiem Ventspilij ir līgumi ar Ronaldu Zaķi, Rihardu Lomažu, Ingu Jakoviču, Aigaru Šķēli un Māri Ziediņu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 17.07.2017, 15:29:42

    Hamiltons - uzbrūkošais aizsargs, Brusevics - vieglais uzbrucējs, Juciks - spēka uzbrucējs?
    Derētu RP un/vai RŠ komentāri par šiem papildinājumiem un turpmāko komplektēšanas procesa gaitu.

  • 0
    еs 18.07.2017, 14:07:35

    Līdz šim pēdējais pirmgadnieks Eiropas basketbolā BKV sastāvā bija Donalds Simss (12/13).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: