Sestdien savu pēdējo šī gada spēli aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, Aldaris LBL mačā savā laukumā tiekoties ar BK "Jelgava" komandu. Abām komandām tā būs pirmā tikšanās šajā sezonā. Mača sākums pulksten 17.

Ventspilnieki sezonu sāka ar astoņām uzvarām pēc kārtas, kurām gan sekoja minimāla neveiksme pret VEF, bet īsi pirms Ziemassvētkiem atgriezās uz panākumu takas, savā laukumā pārliecinoši pieveicot LMT Basketbola akadēmiju. Šo maču BK "Ventspils" aizvadīja ļoti atvieglotā sastāvā, jo atpūta tika dota Ronaldam Zaķim, Akselim Vairogam, Mārim Gulbi, Jānis Timma tika pieteikts mačam, bet laukumā nedevās, savukārt savainojumu turpina ārstēt Sandis Valters. Toties pirmo maču šajā sezonā aizvadīja Mārtiņš Laksa, kurš tās pirmo pusi izlaida kājas lūzuma dēļ.

Jādomā arī mačā ar jelgavniekiem, kas gan ir nedaudz citādāka svara kategorijā nekā Basketbola akadēmijas jaunieši, ventspilnieki brīvi variēs ar sastāvu, krietnu spēles laiku atvēlot jaunākajiem spēlētājiem. Te nu jums viena no mača intrigām – ar kādu sastāvu spēlēs BK "Ventspils" un kā tas ietekmēs mača gaitu? Nav šaubu, ka ventspilnieki mačā ar BK "Jelgava" domā tikai par uzvaras izcīnīšanu, taču diez vai viesi Ventspilī ieradīsies tikai ķeksīša pēc. Galu galā, zemgalieši situācija turnīra tabulā ir tāda, ka svarīgs var izrādīties jebkurš panākums, tā kā motivācijas pabojāt nervus kurzemniekiem viņiem, protams, netrūks. Vēl jo vairāk, ja komandai jau sāk veidoties zaudējumu sērija...

Jelgavnieku līderis ir Ventspilī labi zināmais Kristaps Kanbergs, kurš vidēji mačā gūst 12,9 punktus, bet produktīvi viņam palīdzēt var universālais Artūrs Bricis, kurš vasarā mēģināja iekļūt tieši BK "Ventspils" sastāvā. Jelgavnieki vidējā mačā līdz šim guvuši 77,6 punktus, bet ielaiduši 79,1, savukārt ventspilnieki līdz šim izcēlušies ar labāko aizsardzību un uzbrukum LBL - 81,8:62,2.

BK "Ventspils" tā būs 2013.gada pēdējā spēlē, bet jauno gadu komanda sāks ar viesošanos Lietuvā – 5.janvārī viesos jāaizvada BBL mačs ar "Nevežis". Savukārt savā laukumā nākamo spēli komanda aizvadīs vien 11.janvāri, uzņemot Aldaris LBL debitantus BK "Saldus". 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: