Oktobra beigās Ventspilī plosījās spēcīga vētra, kuras dēļ Ventspilī pilnībā tika pārtraukta elektroapgāde, nolauzti desmitiem koku, sabojātas ceļa zīmes un nodarīti daudz citu bojājumu, kas pilsētai radīja apjomīgus materiālus zaudējumus. Tādēļ, ka objekti un iekārtas bija apdrošinātas pret iespējamiem negadījumiem un dabas stihijām, zaudējumi tika atlīdzināti.

P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka apdrošinātājiem tika pieteiktas vairākas pozīcijas - luksoforu sekciju atjaunošana Dzintaru – Embūtes ielu krustojumā, Dienvidu mola bākas drošības norobezojošo barjeru atjaunošana, Dienvidu mola atpūtas soliņu remonts, apskates objektu – govs “Matrozis” un govs “Venta” remonts un citi objekti. Trīs nedēļu laikā pēc vētras kopā tika atlīdzināti aptuveni 5 tūkstoši latu.

 

Komunālā pārvalde skaidro, ka pašvaldības līdzekļi iespēju robežās tiek ekonomēti, taču objektu un iekārtu apdrošināšana nav apspriežama – tādai jābūt, jo atdeve neparedzētos gadījumos ir nenovērtējama. Komunālā pārvalde ik gadu apdrošināšanai tērē aptuveni 3 tūkstošus latu, ietverot vairāk kā 50 apdrošināmo pozīciju. Apdrošinātas tiek rotaļu iekārtas, laternas, automātiskās tualetes, apskates objekti, soliņi u.c.

 

Visbiežāk atlīdzības tiek pieteiktas par ielas apgaismojuma bojājumiem, drošības barjeru bojājumiem, izsistām luksoforu lēcām un dekoratīvo apgaismes ķermeņu bojājumiem, kas pārsvarā radušies demolēšanas dēļ Šogad aktuālas bija problēmas arī ar automātisko tualešu vandālismu.

 

Vēl kā vienus no biežākajiem atlīdzību pieteikumiem pārvalde min bojājumus, kas radušies autotransporta avāriju gadījumos. Piemēram, nesen Pārventā Lidotāju ielā auto avārijas rezultātā tika bojāts basketbola laukuma nožogojums, kas radīja 600 latu lielus zaudējums, arī šīs gadījums tika pieteikts apdrošinātājiem un izdevumi atlīdzināti.

 

Veicot savas ikdienas aktivitātes, reti kurš aizdomājas par to, ka kaut kas varētu noiet greizi, tomēr nereti taču katram atgadās pa kādai ķibelei, pa reizei radot arī materiālus zaudējumus. Tādos gadījumos lieti noder apdrošināšana. Latvijā apdrošināšana nav tik populāra kā ārzemēs, lielākoties pie mums iedzīvotājiem šis termins saistās ar autotransporta obligāto vai veselības apdrošināšanu, tomēr šīs nebūt nav vienīgās apdrošināšanas iespējas. Apdrošināties var gandrīz pret jebko – dabas stihijām, zādzībām, vandālismu, avārijām, var padrošināt pat ķermeņa daļas. Komunālā pārvalde iesaka arī iedzīvotājiem padomāt par savu drošību un nodrošināties pret iespējamiem zaudējumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: