Otrdien, savā laukumā uzņemot "Tartu Rock" basketbolistus, FIBA Izaicinājuma kausa otro apli uzsāks BK "Ventspils" basketbolisti. Ventspilnieku rēķinā pirmajos trīs mačos bija tikai uzvaras, bet Igaunijas klubs uzvarējis reizi. Mača sākums pulksten 19.

Komandu pirmā tikšanās reize šajā turnīrā izvērsās tiešām dramatiska. Tartu ventspilnieki maču sāka pagalam bikli, pirmajā puslaikā iedzīvojoties lielos mīnusos (23:39). Pēc pārtraukuma BK "Ventspils" uzsāka enerģisku pakaļdzīšanos, tika tuvāk, taču savu atbildi sarūpēja arī mājinieki, panākot +17. Nonākuši vistuvāk bezdibenim, Roberta Štelmahera padotie beidzot sapurinājās pa īstam – vispirms izrāviens 14:3, pēc tam arī 11:0 un "Tartu Rock" bija nosūtīti nokdaunā! Vienu vājuma brīdi komanda gan vēl piedzīvoja, tomēr galu galā izdevās izcīnīt laimīgu uzvaru 66:65.

Šai nervozajai uzvarai sekoja divi pārliecinošāki panākumi, lai gan Austrijas galvaspilsētā ventspilnieki arī neiztika bez nervozas mača galotnes. Savukārt "Tartu Rock" Vīnē pat piedzīvoja zaudējumu 74:82, bet punktu pirmajam aplim pielika ar ļoti iespaidīgu uzvaru savā laukumā, "Sodertalje Kings" sagraujot ar 99:65. Tas igauņiem ne tikai ļāva saglabāt labas izredzes uz iekļūšanu otrajā posmā (no katras grupas cīņu turpina vien divas labākās komandas), bet arī palielina viņu izredzes situācija, ja arī pēc diviem apļiem vairākām komandām būs vienāds punktus skaits.

Tiesa, Ventspilī ieradīsies citādāks "Tartu Rock" nekā tas, kas ventspilniekiem nāca pretī Igaunijā. Pirmkārt, ierindā atgriezies lietuviešu saspēles vadītājs Augsts Pečukaitis, kas krietni uzlabo spēlētāju rotāciju. Pirmajās divās spēles FIBA Izaicinājuma kausā par saspēles veidošanu atbildīgs bija amerikānis Vinsents Simpsons, bet maiņas viņam faktiski nebija. Ar Pečukaiša atgriešanos šī problēma ir atrisinātam, turklāt lietuvietis var ne tikai palīdzēt punktus gūt komandas biedriem, bet produktīvs būt arī pats – mačā ar zviedriem 25 punkti!

Izmaiņas ir arī groza apakšā, jo Tartu komanda šķīrusies no serbu centra Uroša Lukoviča, viņa vietā komandā iesaucot lietuvieti Vilmantu Dili. Lietuviešu centrs, kurš pieredzi krājis arī "Lietuvos rytas" rindās, šosezon Ventspilī viesojies BBL mačā "Nevezis" rindās, un bija labākais savā komandā – 15 punkti, deviņas bumbas pie groziem, trīs pārķertas piespēles. Te gan jāpiemin, ka 212 cm garais Lukovičs mačā pret BK "Ventspils" bija labākais komandā +/- rādītājā. Dilis ir nedaudz īsāks, taču arī pieredzējušāks un daudzveidīgāks uzbrukumā, ar ko ventspilniekiem būs jārēķinās.

Arī BK "Ventspils" sastāvā būs viena izmaiņa, jo Ventas krastus jau pametis krievu centrs Anatolijs Kaširovs, bet papildinājums garajā galā vēl nav atrasts. Ventspilnieki gan enerģiski strādā pie šī jautājuma, taču skaidrs, ka FIBA Izaicinājuma kausa otro apli nāksies sākt bez vēl viena palīga grozu apakšā. Citādāk ar sastāvu viss ir kārtībā – mačam ventspilnieki būs gatavi iespējami labākajā virknējumā.

Pēc pirmā apļa BK "Ventspils" rēķinā ir trīs uzvaras tik pat mačos, bet pārējām trim komandām pa vienam panākumam. Tas nozīmē, ka vietas nodrošināšanai nākamajā ventspilniekiem nepieciešams tikt pie vēl vienas uzvaras. Skaidrs, ka to ir viegli aprēķināt, bet ne tik viegli būs paveikt, jo pārējām trim vienībām jebkurš panākums un neveiksme var būt dzīvības un nāves jautājums, tieši tāpat, kā šajos mačos gūtie un zaudētie punkti. Ventspilniekiem pozitīva ziņa – divas no trim otrā apļa spēlēm jāaizvada savā laukumā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: