Šodien par 2013. gada SMScredit.lv Virslīgas čempioniem futbolā tika kronēti "Ventspils" futbolisti, kas 27. kārtas spēlē Rīgā, pateicoties urugvajieša Federiko Martineza gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pieveica Rīgas "Daugavu". "Ventspilij" tas ir piektais Latvijas čempiones tituls kluba vēsturē.

Uz sezonas pēdējo SMScredit.lv Virslīgas spēli Rīgā pret "Daugavu" ventspilnieki brauca turnīra līderes godā ar divu punktu pārsvaru pār "Skonto" un iespēju šodien virs galvas celt čempiones kausu, ja tiktu izcīnīta uzvara "Daugavas" stadionā. Pretēji "Ventspilij", kurai šis mačs obligāti bija jāuzvar, lai triumfētu turnīrā, Rīgas "Daugavai" nekas nevarētu mainīt 4. vietu tabulā. Rīdzinieki gan pirms mača bija solījuši cīnīties visiem spēkiem, lai intriga par čempiones titulu nezustu, turklāt "Daugavai" ierindā bija visi labākie, kamēr "Ventspilij" trūka uzbrukuma līdera, diskvalificētā Daniila Turkova, kā arī jau ilgāku laiku savainoto Igora Tarasova un Ahmeda Abdultaofika.

Spēles pirmajās minūtēs aktīvāka bija Rīgas "Daugava", taču drīz vien bumbas kontroli pārņēma ventspilnieki. Uzbrukumu veidošana gan nesekmējās nevienai komandai, un līdz pat 33. minūtei neviena ievērības cienīga uzbrukuma nebija. Taču tad "Ventspils" uzbrukumu noslēgumā kļuva mazliet sekmīgāki – vispirms "Daugavas" aizsargi bumbu pēc viesu centrējuma izsita jau no tukšiem vārtiem, dažas minūtes vēlāk Vadims Jančuks no 12 metru attāluma sita pāri vārtiem. Puslaika izskaņā pēc stūra sitiena izspēles urugvajieša Federiko Martineza sitiens cauri burzmai atrada ceļu uz rīdzinieku vārtiem – bumba, skārusi pārliktni, ielidoja mājinieku vārtos – 1:0 pēc pirmā puslaika.

Otrā puslaika pirmajā daļā abas komandas vairākkārt iekļuva pretinieku soda laukumā, taču līdz sitienam īsti netika. Pēc tam mača temps mazliet pierima, un, lai arī bumbu mazliet vairāk kontrolēja "Daugava", pie vārtu gūšanas momentiem tai ne tuvu neizdevās tikt – "Ventspils" spēlēja pārliecinoši, pretiniekus savu vārtu tuvumā nelaižot. Tomēr 81. minūtē pēc "Daugavas" centrējuma izgājienā no vārtiem kļūdījās Maksims Uvarenko, un "Daugavai" bija iespēja apdraudēt pustukšus vārtus, taču tas neizdevās. Līdz spēles beigām nekas vairs nemainījās, un "Ventspils", uzvarot ar 1:0, nodrošināja sev 1. vietu šīgada čempionātā!

sportacentrs.com

Foto: Romāns Kokšarovs, Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: