Pie otrā panākuma BBL tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 81:61 apspēlēja Lietuvas "Lietkabelis".

Ventspilniekiem Jānis Timma guva 18 punktus, atdeva sešas piespēles un izcīnīja tik pat atlēkušās bumbas, bet ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Sandis Valters.

Ventspilnieki šo maču aizvadīja ne vien bez Māra Gulbja un Mārtiņa Laksas, bet arī komandas kapteiņa Akseļa Vairoga, kurš gan bija pieteikts spēlei, taču laukumā nedevās un pirms mača arī neiesildījās.

Pirmais puslaiks lika domāt, ka gaidāma cīņa uz vienu grozu - tik neorganizēta izskatījās "Lietkabelis" spēle. Viesiem ventspilnieku aizsardzības apspēlēšana sagādāja milzīgas grūtības un arī spēle pie pašu groza bieža vien pajuka. Desmit minūtēs BK "Ventspils", brīvi variējot ar sastāvu, iekrāja 17 punktu pārsvaru, izvirzoties vadībā 28:11. Nākamās desmit minūtes aizritēja līdzīgākā cīņā, taču nekas neliecināja, ka Paņevežas basketbolistiem izdosies šajā mačā sarūpēt intrigu. Un tomēr...

Trešās ceturtdaļas sākumā BK "Ventspils" turpināja kontrolēt notikumus, taču tad pamatīgi uzspieda uz bremzēm. Desmit minūšu laikā mājinieki guva vien deviņus punktus un viesiem izdevās pietuvoties līdz 55:44. Laukuma saimnieku mulsums turpinājās gandrīz līdz ceturtās ceturtdaļas vidum, turklāt šajā laikā "Lietkabelis" bija jau ticis līdz -6. Kā svaiga gaisa malks nāca Sanda Valtera tālmetiens, pēc kura mājinieki jau vairs nebija apstādināmi. Vēl pēc brīža pa diviem "trīnīšiem" iemeta Dāvis Lejasmeiers un Jānis Timma, kamēr viesu uzbrukums bija krietni iebuksējis.

Galu galā arī ar nelielu vājuma brīdi izdevās noorganizēt pārliecinošu uzvaru 81:61, tiekot pie otrā panākuma BBL šajā sezonā.

bkventspils.lv

Apskati foto no spēles un BBL čempionu godināšanu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: