Svētdien, 22. septembrī plkst. 12:00 Ventspils pludmalē iepretim glābšanas stacijai norisināsies tradicionālās akmens mešanas sacensības.

To idejas autors ir treneris Māris Grīva un šogad šīs sacensības svinēs pilngadību – 18. jubileju. Pagājušajā gadā par uzvarētāju kļuva Ansis Brūns, kurš akmeni spēja raidīt 113 metrus tālu. Savukārt līdz šim tālāko metienu autori ir Matīss Kūla un Andis Anškins, kuri aizmetuši 140 metrus.

 

Tautas sporta programmas „Nāc un sporto!” rudens pasākumi turpinās arī citos sporta veidos. Sezonas noslēdzošais skrējiens Reņķa dārzā notiks 3. oktobrī plkst. 18. Dalībniekus, kas šogad būs piedalījušies visvairāk posmos un veikuši visvairāk kilometrus gaida pārsteigumu balvas no skrējienu organizatoriem. Atgādinām, ka katrs skrējiena dalībnieks varēs izvēlēties distances garumu atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai - no viena līdz pieciem kilometriem.

 

Orientēšanās sporta cienītāji tiek gaidīti piedalīties „Ventspils AZIMUTS 2013” orientēšanās sacensību seriālā. Sezona noslēdzošais posms notiks 19. septembrī, Ventspils Piejūras kempingā. Starts atvērts no plkst. 16:00 līdz 18:30 (šajā laika intervālā dalībnieks pats var izvēlēties, cikos startēt). Orientēšanās sacensībās tiek piedāvātas ikvienam vecumam un meistarībai atbilstošas distances. Ir distance iesācējiem, kuras veikšanai nav nepieciešamas priekšzināšanas orientēšanās sportā. Iesācējiem tiek nodrošināta apmācība un kompass. Dalībniekam nepieciešams skriešanai pa mežu piemērots apģērbs un apavi.

 

19. septembrī plkst. 16:00, Piejūras kempingā notiks Kurzemes Taku orientēšanās seriāla 8. posms. Taku Orientēšanās ir īpaša orientēšanās sporta disciplīna, kurā ātrums nav noteicošais. Līdz ar to, šīs sacensības ir pieejamas pat lēna un mierīga pārgājiena cienītājiem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām, pat tiem kuri pārvietojas ratiņkrēslos vai lieto citus atbalsta līdzekļus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: