28. un 29. septembrī Ventspils Jaunrades namā notiks Starptautiskais bērnu un jaunatnes folkloras festivāls „Pulkā eimu, pulkā teku”.

Festivāla ietvaros Ventspilī pazīstama folkloriste Ināra Salava aicina kopā folkloras kopas no visas Latvijas, kā arī draugus no Lietuvas, jo folkloras kopa „Rotaļnieks” atzīmēs 10 gadu jubileju, bet pašam festivālam aprit 25 gadi folkloras kustībā.

 

Šogad folkloras festivālā piedalīsies 7 kopas no Ventspils un Ventspils novada, 12 no citiem Latvijas novadiem un viena folkloras kopa no Lietuvas. Festivāla ietvaros 28. septembrī no plkst. 11.00 Jaunrades namā notiks dažādas aktivitātes – radošās darbnīcas: ābolraušu cepšana, rotaļas un spēles, Lielvārdes jostas darināšana, latviešu tradicionālo dziesmu un mūzikas klausīšanās. Plkst. 13.00 Pārventas bibliotēkā varēs klausīties Gredzenu ģimenes, Edgara Jansona atmiņu stāstos, Ernesta un Rozītes Spīču priekšnesumos. Uzstāsies arī grupa no Lietuvas „Vieverselis” (vadītājs Arunas Stankus) un folkloras kopa „Purineņš” (vadītāja Rasma Igaune).

 

Pārējās folkloras kopas iepazīsies ar Ventspili, tās ievērojamākajām vietām. Iepazīstoties ar Ventspils Jaunrades namu, tiks piedāvāts arī seanss Planetārijā un Observatorijas apskate.

 

28. septembrī festivāla laikā būs apskatāma izstāde „Pulkā eimu, pulkā teku”, kurā atspoguļosies festivāla darbība kopš tā pirmsākumiem, jo Ināra Salava saglabājusi visu pasākumu afišas, kā arī fotogrāfijas un citus materiālus par savu kolektīvu darbību šajā laika posmā.

 

Ja laika apstākļi ļaus, dažu kopu dalībnieki ies uz jūru un dziedās Jūras mātei veltītas dziesmas.

 

Pasākuma datumi sakrīt ar senajiem latviešu svētkiem Miķeļiem, tāpēc Ventspils tirgus laukumā plkst. 10.00 paredzēts Miķeļdienas jampadracis, uzstāsies kapela no Saldus, folkloristi no Kuldīgas, Liepājas, Rēzeknes un Iecavas. Miķeļiem veltīts pasākums turpināsies arī Ventspils brīvdabas muzejā. Tur viesim būs iespēja strādāt dažādās darbnīcās, baudīt koncertu, dejot līdzi folkloras kopu dalībniekiem.

Festivālu organizē Ventspils Jaunrades nams, Ziemeļkurzemes folkloras kopu koordinatore Ināra Salava, kura ir arī divu folkloras kopu – „Rotaļnieks” (VJN) un „Vēlava” (Vārve) vadītāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: