27. septembrī Latvijā norisināsies Atvērto durvju diena valsts pārvaldē, tās ietvaros arī Valsts zemes dienests (VZD) aicina viesos interesentus, it īpaši vecāko klašu skolēnus un klašu grupas.

Interesentiem būs iespēja pirmajiem izmēģināt jaunu un nebijušu VZD galda spēli.

Durvis interesentiem vērs VZD reģionālie biroji Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Ventspilī, Rēzeknē, Cēsīs, Kuldīgā, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē un Madonā laika posmā no plkst. 10.00 līdz 12.00 vai no plkst. 14.00 līdz 16.00.

 

Īpaša Atvērto durvju dienas aktivitāte būs VZD galda spēle. Tā ir veidota uz A1 laukuma, sastāv no 50 lauciņiem un vizuāli atspoguļo VZD darbības jomas. Spēles dalībniekiem, virzoties pa lauciņiem, būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par VZD, tā pakalpojumiem, datu publicēšanas portālu kadastrs.lv un citiem ar VZD darbu saistītiem jautājumiem. Tāpat spēles gaitā tās dalībnieki varēs uzzināt interesantus faktus par Latvijas nekustamajiem īpašumiem, kā arī iejusties nekustamo īpašumu īpašnieku lomās.

 

Tāpat interesenti varēs ielūkoties VZD speciālistu darba ikdienā, redzēt, ar ko un kā darba dienās strādā kadastra inženieri, procesu vadītāji, klientu apkalpošanas konsultanti un citi nozares speciālisti. Būs iespēja ielūkoties tajās VZD biroju telpās, kur ikdienā VZD klientiem ieeja ir liegta, piemēram, arhīvā.

 

Šajā akcijā VZD īpaši aicina piedalīties klašu grupas un vecāko klašu skolēnus. VZD vēlas skaidrot, ar ko nodarbojas, un aicināt jauniešus savu nākotni un profesijas izvēli saistīt ar tādām jomām kā zemes ierīcība, ģeodēzija un citām vides zinātnes jomām, kas VZD darbā ir ļoti nepieciešamas un ko iespējams apgūt arī par valsts budžeta līdzekļiem Latvijas augstākās izglītības iestādēs.

 

Atvērto durvju diena vecāko klašu audzēkņiem uzskatāmā un saprotamā veidā ļaus iepazīties ar nozari, uzzināt, ar ko un kā strādā kadastra inženieri, būvju kadastrālās uzmērīšanas speciālisti, procesu vadītāji un citi VZD speciālisti.

 

Skolēnu grupu apmeklējumus iespējams pieteikt līdz 25. septembrim, rakstot uz arta.platace@vzd.gov.lv. Sīkāka informācija par Atvērto durvju dienu VZD arī tīmekļa vietnē: www.vzd.gov.lv.

 

Atvērto durvju dienu valsts pārvaldē organizē Valsts kanceleja sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām. Šajā dienā valsts pārvaldes iestādes būs atvērtas ikvienam interesentam un piedāvās ekskursijas, izstāžu ekspozīcijas, konkursus, seminārus, prezentācijas un klātienes tikšanās ar amatpersonām un valsts pārvaldē strādājošajiem speciālistiem.

 

Papildinformācija par Atvērto durvju dienu valsts pārvaldē: www.atvertodurvjudiena.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: