Sporta skolas spars airētāji Brocēnos piedalījās Latvijas Republikas kausa izcīņas III etapā un Latvijas kanoe federācijas komandu čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā, savukārt Ventspilī aizvadīts atklātais čempionāts airēšanā.

Brocēnos par Latvijas kausiem cīnījās pieaugušie sportisti. Dagnis Iļjins kanoistu konkurencē ieguva kausu 1000m un 200m distancēs. Mārtiņam Burkovskim 2.vieta 1000m un 3.vieta 200m distancē. Digna Tuča sievietēm smaiļotājām kausu izcīnīja 1000m distancē, viņai arī otrā vieta 200m.

 

Jaunieši cīnījās par medaļām LKF komandu čempionātā. Dace Jēkabsone vecākās grupas jaunietēm izcīnīja sudraba medaļu 1000m distancē. Jaunākās grupas jaunietēm smailīšu divniekā 1000m distancē 2.vietā Linda Krilovska un Betija Niemiro, 3.vietā Alise Šefanovska un Viktorija Ķempele.

 

Vecākās grupas kanoistiem divniekā 1000m distancē 3.vietu ieguva Ģirts Jansons un Ivo Jēkabsons, kanoe četriniekā viņi kopā ar Ralfu Pomilovski un Raivo Jēkabsonu izcīnīja 2.vietu.

Smailīšu četrinieks Toms Kozlovskis, Alberts Saulītis, Deivids Jaunsproģis un Kristaps Redviņš izcīnīja bronzas medaļas, vēl vienu bronzu Toms un Alberts izcīnīja smailīšu divniekā 200m distancē.

 

Jaunākajā grupā 200m distancē Deivids Jaunsproģis un Sandris Kozlovskis izcīnīja sudraba medaļu, kanoe divniekā Ralfam Naumovam un Kristeram Frišenfeldam bronzas medaļa.

Jauktajā stafetē, kur startēja smaiļotāji kopā ar kanoistiem 3.vietu izcīnīja Toms Kozlovskis, Alberts Saulītis, Ivo Jēkabsons un Ģirts Jansons.

 

Komandu vērtējumā 1.vietā Rīgas komanda, ventspilniekiem 2.vieta, trešajā vietā jelgavnieki.

Ventspils atklātajā čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā piedalījās Brocēnu komanda, kā arī veterāni no Liepājas un Talsiem.

 

Ventspils čempionāts tika atklāts ar ģimenes laivu braucienu, kurā šogad startēja sešas laivas, brāļi Rihards un Roberts Dambrovski, brāļi Ivo un Raivo Jēkabsoni, Digna Tuča ar brāli Dināru, Simona Kozlovska ar brāli Sandri un divas tēvu-dēlu laivas Māris, Toms Kozlovski un Viktors, Aleksejs Saipulajevi.

 

Ventspils čempionātā airētāji par uzvaru sacentās četrās vecuma grupās. Par Ventspils čempioniem kļuva Kristiāns Bitkovs, Andis Kranciņš, Kitija Gerēna, Linda Krilovska, Maksims Kuzņecovs, Dace Jēkabsone, Toms Kozlovskis, Mārtiņš Burkovskis un Digna Tuča. Otrās vietas izcīnīja - Rainers Uplejs, Anna Saļņikova, Ralfs Naumovs, Betija Niemiro, Viktorija Ķempele, Rihards Dombrovskis, Raivo Jēkabsons un Santa Blumberga.

 

Trešo vietu ieguva - Ēriks Kāpbergs, Kristaps Redviņš, Alise Šefanovska, Ģirts Ločmelis, Ģirts Jansons un Simona Kozlovska.

 

Tagad mūsu labākie airētāji Dagnis Iļjins un Digna Tuča dosies uz Duisburgu (Vācijā), lai startētu pasaules čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā. Novēlēsim viņiem veiksmīgus startus!

 

 Apskati Ventspils čempionāta foto ŠEIT un ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: