Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dāvinātais zirgs izmaina dzīvi

Pirms trīsarpus gadiem Elīza Korāte no Zirām dāvanā saņēma zirgu. Nu jau meitene dzīvo Ventspilī, taču zirgi viņas dzīvē ieņem arvien nozīmīgāku vietu.

Jaunrades namam būs savs Steinway

Pilsētas pašvaldība turpina atbalstīt interešu izglītību. Pilsētas domes iepriekšējā sēdē nolemts piešķirt papildu jau esošajam finansējumam naudu flīģeļa Steinweay&Sons iegādei Jaunrades namam. Instruments jau ir pasūtīts Hamburgas rūpnīcā.

 

2.lpp. Viedoklis: «Siltas lietas rudenim», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Kalendārs nepielūdzami liecina, ka augustā atlikušas vien divas dienas. Gribot negribot sāc domāt par to, ka mīļā un siltā vasariņa grasās mūs atkal pamest. Vasaras prieki diemžēl Latvijā neilgst mūžīgi, lai kā to dažbrīd gribētos. Tāpēc rodas vēlme pieķerties lietām, kuras varētu sildīt arī pēc tam, kad puķes būs noziedējušas un lapas nobirušas.»

3.lpp.

Sāk Lielā laukuma rekonstrukciju

Jau pavisam drīz laukumu, ar ko saistās arī atmiņas par Ļeņina pieminekli, izmainīs jauns un mūsdienīgs labiekārtojums. Darbi uzsākti ar mobilā žoga izvietošanu un seguma demontāžu.

Tiesībsargs ķeras klāt pacientu tiesībām

Pēc vairāku Latvijas slimnīcu, toskait Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas lūguma, tiesībsargs Juris Jansons tuvākajā laikā veidos ekspertu konsultatīvo padomi, kas vērtēs situāciju veselības aprūpē.

4.lpp.

Aicina uz radošām meistardarbnīcām

Popularizēt rokdarbus un pārliecināt ventspilniekus, ka ikvienā mīt radītājs un ikviens ir spējīgs izveidot pašus neparastākos darinājumus. Tādu mērķi izvirza radošo darbnīcu, kas notiks rīt pašā pilsētas centrā, organizatori.

Basketbolisti dāvina skolas somas

Vakar fonda Dzīvības maize centra pagalmā skanēja smiekli – ceturto gadu pēc kārtas BK Ventspils basketbolistidāvināja pirmklasniekiem skolas somas.

Ventas Balss ceļo uz Beļģiju

Pirms kāda laika Ventas Balss redakcijā tika saņemta elektroniska vēstule no kāda Beļģijas iedzīvotāja. Klods Tomē izteica vēlmi iegūt avīzes eksemplāru, lai papildinātu savu laikrakstu kolekciju.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Izglītība. Pašvaldības nopērk darba burtnīcas

Redzot valsts nespēju pildīt apņemšanos nodrošināt skolēnus ar mācību literatūru, Ventspils pilsētas pašvaldība visiem skolēniem iegādājusies darba burtnīcas ētikā, sociālajās zinībās un angļu valodā. Savukārt novada pašvaldība sagādājusi visas mācībām nepieciešamās darba burtnīcas.

Dalīsies ar labās prakses piemēriem

Trešdien notikušajā novada skolotāju konferencē pedagogi iepazinās ar aktualitātēm, kas skolēnus un skolotājus sagaida jaunajā mācību gadā, kā arī prioritātēm, ko izglītības darbā šogad akcentēs tieši novada skolas.

8.lpp. Sports. BK Ventspils sagrauj kazahus

Otro pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas pirmo reizi atrādīja komandas jauno modeli saviem līdzjutējiem. Ventspilī viesojās Kazahstānas klubs "Kapshagay", kuru ventspilnieki apspēlēja 88:61.

Labākie triatlonisti tiksies Ventspilī

Peldēs, brauks ar riteņiem un skries – vienvārdsakot, šīs nedēļas nogalē Ventspilī norisināsies tradicionālās atklātā Latvijas čempionāta un Baltijas Jūras kausa izcīņas sacensības triatlonā – sprinta distancē.

Virves vilcēji saglabā intrigu

Mūsu Velkoņa virves vilcējiem, uzvarot Latvijas čempionāta otrā posma sacensībās, izdevies līdzsvarot rezultātu un saglabāt intrigu cīņā par šī gada valsts čempionu titulu. Čempionāta zelta medaļu liktenis izšķirsies trešā posma sacīkstēs 7. septembrī Ventspilī.

9.lpp.

Ar izpratni par svarīgo. Ingvilda Knāviņa

Šajā mācību gadā Jaunrades namā darbu uzsāks tekstilmāksliniece Ingvilda Knāviņa – dzimusi, augusi, skolojusies un visu mūžu dzīvojusi Rīgā. Ventspilī piedalījusies vairākās grupu izstādēs, vienmēr apbrīnojusi to kā pilsētu ar sakoptu, inovatīvu un skaistu vidi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: