Šis būs jau 11. rudens, kad Piejūras brīvdabas muzejā notiks Ventspils novada sieviešu biedrības "Spārni" rīkotā Pagastu diena.

Šajā dienā, kā ierasts, Ventspilī ieradīsies visu pagastu un Piltenes pārstāvji, lai dižotos ar saviem amatniecības un kulinārijas izstrādājumiem un iepriecinātu skatītājus ar dziesmām un dejām. Pagastu dienā muzejā parasti smaržo pankūkas un zupa, acis priecē skaistas rudens veltes, var nogaršot ievārījumus un medījumu, apskatīt un iegādāties zeķes, cimdus un grozus.

 

Šoreiz "Spārni" īpašu uzmanību pievērsis ekoloģiskai pārtikai, tādēļ svētku moto ir "Dzīvosim veselīgi – ražots novadā!" Pagastu dienā muzejā būs iekārtota Amatnieku un Smeķu iela, kurā piena produktus nogaršot piedāvās zemnieki Kārlis Akums un Andis Vītolbergs, Dainis Barčevskis cienās ar vīnu, SIA "Miesnieks" – ar gaļas izstrādājumiem, bet Gruguļu ģimene atvedīs medu. Amatnieku ielā Pagastu dienas apmeklētāji varēs satikt cilvēkus, kuri godā senču tradīcijas, izgatavojot dažādus sadzīvē noderīgus priekšmetus.

 

Biedrības "Spārni" valdes priekšsēdētāja Zigrīda Krauze aicina visus 1. septembrī apmeklēt Pagastu dienu, kas kļuvusi par skaistu tradīciju: "Paldies, ka šo pasākumu atbalsta arī novada dome, jo tikai kopīgiem spēkiem varam parādīt, cik bagāts ir Ventspils novads, vienkopus redzot izdarīgos visu pagastu pārstāvjus."

 

Kultūras programmā iekļauta Ventspils novada deju kolektīvu un ansambļa "Jūrkant" uzstāšanās.

 

Pasākums sāksies plkst. 11.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: