Pirmā puslaika beigās ielaistie divi vārti vārti pārvilka svītru FK "Ventspils" cerībām uz iekļūšanu UEFA Eiropas līgas nākamajā kārtā. Pēc bezvārtu neizšķirta Rīgā ventspilnieki Haifā piedzīvoja zaudējumu 0:3 un izstājās no tālākās cīņas šajā Eiropas klubu turnīrā.

Atbildes spēlē Haifā ventspilniekiem bija viena izmaiņa sākumsastāvā, salīdzinājumā ar pirmo maču - malā bija palicis Jurijs Žigajevs, viņa vietā spēlēja Tornike Tarhnišvili. Lai gan treneri bija izteikuši cerības, ka šajā mačā spēlēt varēs Ahmeds Abdulataofiks, viņš šajā mačā nebija pat uz rezervistu soliņa. Savukārt mājinieki laukumā sūtīja tos pašus 11 spēlētājus, kas sāka maču arī Rīgā. Un arī spēle sākās tā, it kā turpinātos Rīgas mačs. Vairāk uzbrukuma "Maccabi", tomēr bija jūtams, ka mājinieki darbojas piesardzīgi. Pirmo reizi tā īsti panervozēt FK "Ventspils" aizsardzībai vajadzēja 11. minūtē, kad īsā laikā mājinieki sarūpēja divus uzbrukumus, taču nevienā no tiem bumba nelidoja vārtu četrstūrī.

16. minūtē Turgemans pēc ātras izspēles saņēma bumbu soda laukumā, bet pēc viņa sitienu bumbu kritienā bloķēja Smirnovs. Sekoja stūra sitiens, pēc kura bumba trāpīja pa ventspilnieku vārtu pārliktni - no augšas. Puslaika vidū komandas atklāja brīdinājumu rēķinu (vispirms Keinans, pēc tam Freidgeims), bet puslaika beigu daļā arī rezultātu... Arī Rīgā pirmā puslaika noslēgums aizritēja bīstamos "Maccabi" uzbrukumos, taču šoreiz tie arī pārvērtās vārtu guvumos. 35. minūtē Smirnovs bloķēja Katana piespēli soda laukumā, taču no viņa kājas bumbas ielēca vārtu tuvajā stūrī.

Guvuši vārtus, mājinieki gluži vai nometa daudzstāvu māju no pleciem, sāka spēlēt atraisītāk, līdz pārtraukumam ne vien vēl izdarot sitienus, bet arī gūstot vārtus. 41. minūtē kļūda laukuma centrā beidzās ar Haifas komandas pretuzbrukumu. Lai gan Dubra panāca Abuhaceru, ventspilnieki nogulēja Rajo pieslēgšanos uzbrukumam un spānis, pat neskatoties uz sitienu pa kāju, no soda laukuma centra raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī - 0:2 pēc pirmā puslaika un arī divu spēļu summā. Situāciju laukumā pirmajā puslaikā labi attaino sitienu statistika - uz 14 mājienieku sitieniem ventspilnieki atbildēja ar vienu (Suhanovs 7. minūtē).

Jau pašā otrā puslaika sākumā mājinieki vēlreiz pārspēj Uvarenko, turklāt atkal tas izdodas Rajo. Spānis pēc paša izpildītā stūra sitiena saņēma atpakaļ bumbu, tika soda laukumā un cauri burzmai sita precīzi tālajā apakšējā stūrī - 0:3. Panākuma spārnoti, "Maccabi" spēlētāji kādu laiku vēl enerģiski uzbruka, taču pamazām spēles temps kritās un laukuma saimnieku uzbrukumi kļuva mazāk enerģiski. Tas noteikti saistīts arī ar Rajo nomaiņu.

Diemžēl Pučinska padotajiem nekā neizdevās tikt līdz sāncenšu soda laukumam, par sitieniem nemaz nerunājot. Tāpēc arī vismaz goda vārtus gūt nesanāca un īsti pat nebija izdevību. Mača izskaņā sāncenšu soda laukumā ielauzās Tarhnišvilī, kurš cīņā ar aizsargu krita, taču pārkāpumus Haifas spēlētāja darbībās tiesnesis nesaskatīja un 11 metru soda sitienu nenozīmēja. Mājinieki mača beigās izpildīja vairākus stūra sitienus (kopumā 13:0), taču neko bīstamu pēc tiem neizveidoja, un spēles beigas aizritēja pavisam mierīgā bumbošanā.

FK "Ventspils" piedzīvoja zaudējumu 0:3, tā izstājoties no Eiropas līgas turnīra, bet "Maccabi" jau rīt uzzinās savus pretiniekus pēdējā izslēgšanas spēļu kārtā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: