Ventspils pilsētas svētku atklāšana tradicionāli notika reizē ar Lielās balvas un Balvas pasniegšanas ceremoniju.

Apskati foto!

 

Saskaņā ar Ventspils pilsētas domes 2013. gada 26. jūlija lēmumu Ventspils pilsētas domes Lielā balva piešķirta Daigai Dzedonei – Ventspils pilsētas galvenajai arhitektei,par ilggadēju darbu Ventspils vizuālā tēla veidošanā, aktīvu profesionālo darbību un ieguldījumu Ventspils atpazīstamības veicināšanā arhitektūras jomā Latvijā un Eiropā.

 

Savukārt Ventspils pilsētas domes balvas piešķirtas:

  • Ramonai Jankovskai – PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” Apzaļumošanas iecirkņa vadītājai, par ilggadēju profesionālu darbu apzaļumošanas jomā Ventspils pilsētā.

  • Margaritai Marcinkevičai –pašvaldības iestādes „Ventspils muzejs” direktorei, par ieguldījumu kvalitatīvu muzeja pakalpojumu nodrošināšanā ventspilniekiem un pilsētas viesiem un par inovatīvu un profesionālu pieeju kultūrtūrisma attīstības veicināšanai Ventspils pilsētā.

  • Anitrai Niedrei –  Ventspils pilsētas domes Kultūras centra  sieviešu kora „Venda” diriģentei, vokālā ansambļa „Mundus” vadītājai, Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņu kora „Nošu planētas” diriģentei, par ilggadēju darbu un ieguldījumukultūras dzīves pilnveidošanā Ventspils pilsētā, par profesionāliem sasniegumiem Latvijas un Eiropas mērogā.

  • Mairai Ozolai – Ventspils 4. vidusskolas matemātikas skolotājai, par ilggadēju izcilu profesionālo darbu un ieguldījumu audzēkņu izglītošanā, viņu spēju un prasmju attīstīšanā.

  • Dainai Paipalai – pašvaldības iestādes „Sporta pārvaldes” vadītājai, par ilggadēju profesionālu darbu un aktīvu iesaistīšanos sporta dzīves organizēšanā Ventspils pilsētā.

  • Irinai Plotņikovai – SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” radioloģei–diagnostei, par ilggadēju un nesavtīgu darbu ventspilnieku veselības aprūpē, kompetenci un atsaucību darbā ar pacientiem.

  • Egonam Spalānam – Ventspils Digitālā centra direktoram, par ieguldījumu mūžizglītības iespēju attīstībā un kvalitatīvas informācijas tehnoloģiju infrastruktūras nodrošināšanā Ventspils pilsētā, kā arī par profesionāliem sasniegumiem Latvijas un Eiropas mērogā.

Atbilstoši "Nolikumam par Ventspils pilsētas domes atzinības veidiem" Ventspils pilsētas domes Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu Latvijā un pasaulē, kā arī par būtiskiem nopelniem Ventspils pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās, savukārt Ventspils pilsētas domes balvu piešķir par augstu profesionālu un godprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides un vizuālā tēla veidošanā un citās pilsētai nozīmīgās jomās. Ventspils pilsētas domes Lielā balva ir Goda raksts, zelta Goda zīme, kā arī naudas summa Ls 3000 apmērā pēc nodokļu nomaksas, savukārt – Balva ir Goda raksts, sudraba Goda zīme, kā arī naudas summa Ls 500 apmērā pēc nodokļu nomaksas.

 

Kandidātus Lielās balvas un balvu saņemšanai izvirza paši ventspilnieki – iedzīvotāji, iestādes, organizācijas un uzņēmumi. Par kandidātiem, kurus izvirzījis lielāks skaits ventspilnieku, iespējams balsot Ventspils portālā un aizpildīt anketas, kas publicētas laikrakstā „Ventas Balss". Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas domes Apbalvošanas komisija, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, izvirza kandidātus apbalvojumu saņemšanai, un galējo lēmumu par apbalvojumu saņēmējiem pieņem Ventspils pilsētas dome.

 

Ventspils pilsētas domes Lielās balvas un Balvas piešķir četrpadsmito gadu. Balvu pasniegšanas tradīcija tika aizsākta 2000. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: