Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sveic nominācijas Gada skolēns ieguvējus

Pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs piektdien pilī apsveica šā gada absolventus, kuri par ļoti labām, teicamām un izcilām sekmēm mācību darbā un centralizētajos eksāmenos, pelnījuši goda nosaukumu Gada skolēns.

Piebremzē! Dzīvības vērta mācība

Muļķīga puiciska bravūra, vēlme izbaudīt asas izjūtas, ko sniedz braukšana ar milzīgu ātrumu, spēj visu dzīvi, visus sapņus un visus plānus vienā mirklī... novest līdz brīdim, aiz kura vairs nav dzīves, nav plānu, nav sapņu. Zaudējuši dēlu, nelaimes sagrautie vecāki vēlas glābt citus, kuriem patīk ātra braukšana uz mūsu ceļiem.

2.lpp. Viedoklis: „Ļeņinekļu sindroms ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Negaidītu lasītāju interesei un ažiotāžu redakcijā saņēmām pēc raksta par to, ka tiks rekonstruēts Lielais laukums un vieta, kurā savulaik dižojās Ļeņina piemineklis, zaudēs padomju laiku piegaršu. Atcerējos diskusiju, kas notika ar laikraksta starpniecību pirms pāris gadiem par to, ko darīt ar Gagarina pieminekli, kas pašlaik atrodas Komunālās pārvaldes noliktavā . Es aizdomājos, kādēļ mūsu sabiedrībā aizvien valda nostalģija pēc padomju laika un uztrauc jautājums par tā laika simboliem.»

3.lpp.

Izveido stāvvietu ģimenēm ar bērniem

Vides pieejamība īpašajiem braucējiem arvien palielinās. Pie Ventspils poliklīnikas izveidota speciāla autostāvvieta ģimenei ar bērniem.

4.lpp. Kultūra. Knipsē uz nebēdu

Jau pilsētas svētku laikā, lielās burzmas neatņemama sastāvdaļa bija neskaitāmas izstieptās rokas un zibšņi jeb cilvēki, kuri alka iemūžināt mirkli. Bet mūsdienu tehnoloģiskā procesa attīstībā fotogrāfijas vērtība arvien zaudē savu spozmi.

Mūsdienu ritmi nedēļas garumā

Jau astoto reizi Ventspili pieskandinās mūsdienu ritma un mūzikas festivāls meistarklases Ventspils Groove 2013, kura laikā visi interesenti tiks iepazīstināti ar mūzikas attīstību, kā arī būs iespēja vienkārši ļauties dažādām mūzikas skaņām.

Autors – unikāls gadījums

Pie lasītājiem nonākusi jau 12. Māra Lindes grāmata Goti no grāmatu sērijas Citāda vēsturei.

5.lpp. Otrā jaunība. Vecums nav šķērslis elegancei

Viens no stereotipiem, kas daļēji joprojām valda mūsu sabiedrībā un ir pārmantots no padomju laikiem, liek sievietei, kas vecāka par 50–60 gadiem, atteikties no košām krāsām un ekstravagantiem fasoniem savā garderobē, arī meikapā.

Brauc ciemos un gaida ciemiņus

Ventspils seniori turpina baudīt ceļojumu un ekskursiju vasaru. Biedrība Ventspils liedags apmeklē skaistākās vietas Latvijā un uzņem viesus no citām Latvijas pilsētām un novadiem.

6.lpp. Sports. Pārsteigumi izpaliek, FK Ventspils izstājas

FK Ventspils futbolisti noslēguši cīņu šīs sezonas Eirokausos, UEFA Eiropas līgas trešās kārtas otrajā mačā – atbildes spēlē – nespējot paveikt brīnumu un divu spēļu summā uzvarēt Izraēlas otro spēcīgāko vienību Haifas Maccabi –zaudējums ar 0:3 (0:2).

Kamzolam bronza Vasaras kausā

Jaunrades nama spēlētāji ļoti aktīvi turpina gatavoties oficiālajai Latvijas galda hokeja sezonai – viņi startējuši Latvijas Vasaras kausa izcīņas turnīrā. Izcilu panākumu tajā guvis Rūdolfs Kamzols, kas izcīnījis augsto trešo vietu spēcīgākajā Open nominācijā.

Aicina nūjot astoņdesmito gadu tērpos

Nākamās nedēļas nogalē Ventspilī risināsies jau 4. Latvijas nūjošanas festivāls, kam šoreiz būs arī tematiska ievirze – dalībnieki aicināti tērpties pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu treniņtērpos.

7.lpp.

Vīrs, kurš uzcēla un nocēla Ļeņinu

Jānis Puhovs, kas bijis liecinieks gan Ļeņina pieminekļa uzstādīšanai, gan demontāžai, vērš uzmanību uz to, ka tā pamati un postaments vēl joprojām atrodas Lielajā laukumā un varētu ievērojami sarežģīt tur paredzētos būvniecības darbus. Kā izrādās, Komunālās pārvaldes darbinieki ir par to informēti.

Mednieka sapnis piepildījies

Medībās nereti notiek tas, ko nekādi nevar nedz ieplānot, nedz paredzēt. Tā arī 8. augusta vakarā, nedaudz pirms pulksten desmitiem vakarā, medību dieviete Diāna nolēma, ka Valdis Lazukins no mednieku kluba Ūdrande būtu pelnījis nomedīt savu pirmo vilku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: