Virves vilkšanas klubs Velkonis šogad atzīmēs jau savu 20. jubileju, kas ir tikpat daudz, cik Latvijas Virves vilkšanas federācijai. Apaļā jubileja tiks svinēta pie virves – Ventspilī risināsies starptautiskas sacensības.

Aizvadīto gadu laikā virves vilkšanas klubs Velkonis kļuvis arī par vienu no stabilākajiem un panākumiem bagātākajiem klubiem visā Ventspilī. Arī Latvijas mērogā neviens cits virves vilkšanas klubs Velkonim nestāv pat tuvu. Pasaules čempionāta zelta godalgas ventspilniekiem kaklā kārtas pat četras reizes – pirmo reizi 1998. gadā, 2002. divās svara kategorijās un 2006. gadā. Eiropas virsotnes mūsējiem izdevās iekarot 2003. un 2005. gadā.

Līdz šim pēdējās starptautiskās medaļas Velkonis izcīnījis 2007. gadā (attēlā), kad izcīnīja otro vietu Eiropas čempinātā Anglijā.

«Ļoti labi atceros Velkoņa ziedu laikus. Bija tā, ka piecu gadu laikā pasaules un Eiropas čempionātos kopā izcīnījām pat sešas medaļas,» ar patiesu prieku Velkoņa izcilākos sasniegumus atceras kluba vadītājs un vilcējs vienā personā Ainars Zablovskis. «Taču tajā laikā mums ne reizi neizdevās kvalificēties Vispasaules Neolimpisko sporta veidu spēlēm. Pirmo reizi mums tas ar Latvijas izlasi izdevās 2009. gadā. Tas ir sports, tāpēc tajā var sagaidīt visādus brīnumus,» stāsta Zablovskis.

Vispasaules Neolimpisko sporta veidu spēles, kas šī gada jūlija beigās norisināsies Kolumbijā, ir mūsu virves vilcēju šīs sezonas galvenie un svarīgākie mači, kam viņi arī ļoti nopietni gatavojās. Latvijas izlases sastāvā šajās spēlēs startēs pieci mūsu sportisti – Ainars Zablovskis, Jurģis Rasa, Māris Bože, Aino Gošs un Aleksandrs Šalājevs.

«Kā jau katrā sporta veidā, arī virves vilkšanā Vispasaules Neolimpisko sporta veidu spēles ir svarīgākais un nozīmīgākais pasākums. Tas notiek tikai reizi četros gados, tāpēc tā nozīmi ir grūti pārvērtēt. Pēdējos piecos gados Velkonim nav izdevies lepoties ar teicamiem starptautiskiem panākumiem, kāpēc lai šīs spēles nevarētu būt labs nākošais atskaites punkts?» retoriski vaicā Velkoņa vadītājs.

Par godu 20 gadu jubilejai Ventspilī tiks organizētas arī vērienīgas starptautiskas sacensības, kurās startēs komandas no septiņām valstīm – Šveices, Beļģijas, Itālijas, Ungārijas, Nīderlandes, Lietuvas un Latvijas. Sacensības notiks 15. jūnijā laukumā pie Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžas, sākums no plkst. 11. Mači notiks trīs klasēs: līdz 700 kg, līdz 640 kg un U23 vecuma grupā. 

«20 gadu jubileju atzīmēsim ar vērienīgām starptautiskām sacensībām,» uzsver Zablovskis. «Sacensības notiks arī U23 vecuma grupā, kurā pašreiz plānojam, ka startēs piecas komandas. Jaunieši – tā ir mūsu nākotne. Neviens mēs nepaliekam jaunāki, tāpēc ir dabiski, ka notiek komandas atjaunināšana. Taču tā nenotiek tik raiti un labi, kā mēs vēlētos, jo pašlaik ir grūti virves vilkšanā piesaistīt jauniešus. Tas ir grūts sporta veids, tāpēc ne visi tam ir gatavi un vēlas tajā trenēties. Tomēr ik pa laikam parādās kāds interesents, kas mums ļāvis izveidot arī U23 komandu. Ventspilī ir ļoti plašs sporta klāsts, virves vilkšana pilnīgi noteikti nav starp populārākajiem veidiem. Tomēr galvenais, kas jāsaprot, ka virves vilkšana ir sporta veids, kurā cilvēki var patīkami un lietderīgi pavadīt savu laiku. Treniņi nav viegli, bet tieši grūtības padara cilvēku stiprāku. Sports ir tas, kas satur mūs kopā,» piebilst Zablovskis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: