Apkopotā informācija liecina, ka 2013. gada maijā par 23% pieaudzis tūristu autobusu skaits pilsētā.

2012. gadā Ventspilī fiksēts 151 autobuss, bet 2013. gadā - 186 autobusi. Īpaši daudz ceļotāju vidū bija skolēni, arī no Lietuvas.

 

Skolēnu apmeklējums šā gada maijā pieaudzis visos Ventspils tūrisma objektos, visvairāk Piejūras Brīvdabas muzejā. Tā ekspozīciju apskatījuši un muzejpedagoģiskajās programmās darbojušies 1,5 tūkstotis bērnu jeb par 31% vairāk skolēnu nekā pērn šajā pašā laikā. Ar Mazbānīti vizinājušies gandrīz 2000 jeb par 13% vairāk skolēnu, bet Amatu mājā mēneša laikā pabijuši gandrīz 2,5 tūkstoši jeb par 11% vairāk bērnu nekā pērn. Livonijas ordeņa pili apmeklējuši ap 1300 skolēnu, kas ir par 5% vairāk nekā 2012. gadā. Kopumā Ventspils muzeja apmeklējums salīdzinājumā ar pērnā gada maiju pieaudzis par 15%.

 

Jaunrades nama Planetārija apmeklējums pieaudzis par 11 %, to maijā apmeklējuši gandrīz 2000 skolēnu.

 

Neraugoties uz to, ka šogad maijs bija ļoti auksts, ar izklaižu kuģīti „Hercogs Jēkabs” izvizinājušies ap 3000 skolēnu, kas ir tik pat cik iepriekšējā gada maijā.

 

Šā gada 18. maijā tika atklātas Piedzīvojumu parka jaunās atrakcijas, sekmējot parka lielāku apmeklētību pirmajā vasaras tūrisma sezonas mēnesī. 2013. gada maijā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu apmeklējums pieaudzis par vairāk kā tūkstotis cilvēkiem jeb 17%. Kopumā maijā Piedzīvojumu parku apmeklēja vairāk kā astoņi tūkstoši cilvēku.

 

Par 13% audzis arī Tūrisma informācijas centrā pieteikto ekskursiju gida pavadībā skaits. Ventspils gidu pakalpojumus vēlējās izmantot skolu klases no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Valmieras, Aizputes, Kandavas, Balviem u.c. Uz Ventspili atceļojusi arī skolēnu grupa no Lietuvas.

 

Kā pastāstīja tūrisma aģentūras „Tobago” vadītāja Iveta Rīvāne, patiecoties tam, ka arvien paplašinās bērniem un jauniešiem domātais piedāvājums, gida pakalpojumus skolu grupas izmanto mazāk - vienu vai divas stundas, pārējo laiku veltot Piedzīvojumu parka jaunajām atrakcijām, Planetārijam un Demo centram. Dažām grupām ceļo līdzi gidi no Rīgas vai arī gida un ceļojuma plānotāja lomu uzņemas paši skolotāji. Tāpat viņa novērojusi, ka šogad biežāk skolu grupas vēlas apmeklēt Livonijas ordeņa pili, kas iespējams saistāms ar 2.stāva rekonstrukcijas pabeigšanu.

 

Tūrisma centrā savukārt novērots, ka skolu klases aktīvi izmanto arī ventu sniegtās iespējas. Venti tiek pelnīti vēl pirms ceļojuma veicot aktivitātes Ventspils virtuālās vēstniecības mājas lapā www.visitventspils.com, kas šopavasar tika reklamētas www.e-klase.lv . Skolvadības sistēma E-KLASE ar pakalpojumiem nodrošina 15 000 skolotājus un 150 000 ģimenes visā Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: