Ventspils Bērnu bibliotēka ir aizsākusi jauku tradīciju - aicināt savus lasītājus kļūt par palīgiem izstāžu veidošanā.

Viens no pirmajiem lielākajiem kopdarbiem bija 2011. gada decembrī aplūkojamā literatūras izstāde "Ziemas pasakas", kuru ar saviem brīnišķīgajiem zīmējumiem papildināja Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" sagatavošanas grupas audzēkņi. Bērni pasakas zīmēja pēc M. Stārastes "Ziemas pasaka", "Piparkūku sirds" un H.K. Andersena "Sniega karalienes" motīviem.

10. janvārī Ventspils Bērnu bibliotēkā notika rakstnieces Laimdotas Sēles pirmās bērnu grāmatas "Ventspils rūķi un viņu draugi" grāmatas atvēršanas svētki. Šim notikumam par godu Ventspils Centra pamatskolas 3.b klases audzēkņi izveidoja savus radošos darbiņus - veltījumu rakstniecei. Katrs radīja savu Ventspils rūķi, veidojot zīmējumus, aplikācijas un pievienojot pašsacerētus stāstiņus vai dzejoļus. Pēc pasākuma no šiem  darbiņiem kopīgi izveidojām jaunajai grāmatai veltītu izstādi.

Par jaukajām izstādēm varēja priecāties ne tikai Bērnu bibliotēkas apmeklētāji, bet pēc izstādes eksponēšanas visi bērnu darbi tika ieskenēti un ievietoti Ventspils bibliotēkas virtuālajā izstāžu galerijā, lai arī vecāki, vecvecāki un draugi var tos aplūkot un novērtēt - http://e-izstades.ventspils.lv/.

Turpinot aizsākto, uzrunājam vēl citus bērnus - ar nepacietību gaidīsim Lieldienām veltīto literatūras izstādi, jo to ar saviem brīnišķīgajiem, radošajiem darbiem papildinās Ventspils Jaunrades nama studijas "Zaļie pirkstiņi" audzēkņi, kuri paši arī ir mūsu bibliotēkas lasītāji.

biblioteka.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: