Pacientu ērtībai, sākot ar 1. novembri, mainīts laboratorisko izmeklējumu pieņemšanas laiks - Ventspils slimnīcas laboratorija analīzes pieņems darba dienās jau no plkst. 07:30 līdz plkst. 15:30.

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” aicina iedzīvotājus izmantot iespēju, doties pie ģimenes ārsta un veikt valsts apmaksātus diagnostikas izmeklējumus Ventspils slimnīcas laboratorijā.

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” laboratorijā iespējams nodot analīzes speciālas veselības pārbaudes veikšanai vīriešiem – onkoloģiskas saslimšanas agrīnai diagnosticēšanai, nesāpīgai zarnu vēža skrīninga veikšanai, kā arī sievietēm - grūtniecības diagnostikai.

Vīrieša veselības pārbaude:

Visiem vīriešiem, kuri ir vecāki par 40 gadiem ieteicams veikt speciālas prostatas vēža analīzes, kuras nosaka prostatas specifisko antigēnu - PSA asinīs. Ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu analīzes apmaksā valsts. Pacientiem, kuri ir vecāki par 50 gadiem, vienu reizi divos gados PSA analīzes apmaksā valsts. Bez ārsta nosūtījuma, Ventspils slimnīcas laboratorijā šo analīžu cena ir 5,70 EUR.

Grūtniecības diagnostika:

Horiongonadotropā hormona HCG noteikšana asinīs nodrošina agrīnu, ātru un precīzu grūtniecības diagnostiku. Ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu izmeklējumu apmaksā valsts. Bez nosūtījuma, izmeklējuma cena ir 5,70 EUR.

Kolorektālā jeb zarnu vēža diagnostika (skrīnings):

Skrīnings ir profilaktiska pārbaude, kas ļauj atklāt zarnu vēzi sākuma stadijā un ietver slēpto asiņu izmeklējumu fēcēs, ko veic pacientiem vecumā no 50 līdz 74 gadiem reizi gadā.

Lai veiktu profilaktisko pārbaudi, pacientam ir jāvēršas savā ģimenes ārsta praksē, lai saņemtu testa komplektu un informāciju par izmeklējuma veikšanu. Šo testu ir iespējams saņemt arī laboratorijā, ja pacientam ir ģimenes ārsta nosūtījums.

Zarnu vēža diagnostika tiek organizēta sekojoši:

Pacientam no ģimenes ārsta vai laboratorijā bez maksas jāsaņem aploksne ar testiem un instrukcija kā tests jāveic, un, kādus pārtikas produktus nedrīkst lietot uzturā testa veikšanas laikā. Tests tiek veikts mājas apstākļos trīs reizes desmit dienu laikā. Pēc desmit dienām tests ir jāatnes uz laboratoriju, kur, izmantojot speciālu reaģentu, ļoti īsā laikā nosaka, vai tests ir pozitīvs vai nē. Gadījumā, ja tests ir pozitīvs, pacients tiek nosūtīts uz valsts apmaksātu steidzamu tālāku izmeklējumu – kolonoskopiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: