Pie Ventspils 1. pamatskolas svinīgi tika pacelts Zaļais karogs. Šis ir jau ceturtais gads kopš šī skola ieguvusi starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu.

„Ir kārtīgi jāstrādā visa gada garumā, lai šo karogu iegūtu, jo tas katru gadu ir jānopelna no jauna. Protams, ir ļoti liels prieks, ka jau ceturto gadu esam ieguvuši šo Zaļo karogu. Turpināsim tikpat čakli strādāt arī tālāk,” stāsta Ventspils 1. pamatskolas direktore Sandra Šulce, atklājot, ka šodien Ventspils 1. pamatskolā ir dubultsvētki – Zaļā karoga pacelšana, kā arī tiek atzīmēta skolas 93. dzimšanas diena. Pēc Zaļā karoga pacelšanas skolotāji un skolēni iesaistījās akcijā „Apskausim skolu”, nostājoties apkārt skolai un sadodoties rokās.

Pavisam šajā mācību gadā Ekoskolas nosaukumu saņēmušas 4 Ventspils izglītības iestādes. Starptautiskais ekoskolas nosaukums un Zaļo karogu saņēmusi jau pieminētā Ventspils 1. pamatskola, kā arī Ventspils 4. vidusskola, kurai Zaļais karogs piešķirts jau piekto gadu. Savukārt Latvijas Ekoskolas nosaukumu un diplomu saņēmusi Ventspils 6. vidusskola un Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde „Varavīksne”.

Šajā mācību gadā kopumā 125 mācību iestādes ieguvušas starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu, bet 57 mācību iestādes - Latvijas Ekoskolas nosaukumu un diplomu.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un efektīvākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš ieguvis ievērojamu popularitāti Latvijā – šobrīd tajā darbojas jau vairāk nekā 200 izglītības iestādes – ne tikai skolas, bet arī pirmsskolas un augstskolas.

Visā pasaulē Ekoskolu programmai ir vismaz 49 000 dalībskolu 64 valstīs, kuras visas tiecas īstenot ambiciozu mērķi – iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, lai nodrošinātu, ka jaunieši ir spējīgi radīt pasaulē pozitīvas pārmaiņas, kas veicina ilgtspējīgu attīstību.

Zaļā karoga balvu saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Savukārt Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu.

Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un ikreiz jānopelna, visa gada garumā organizējot jēgpilnus vides izglītības pasākumus skolā un veicinot apkārtējās sabiedrības līdzdalību tajos.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: