Ventspils vēlēšanu komisija izsludina vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļu kandidātu pieteikšanos Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2014.gada 24.maijā.

Tiesības izvirzīt un pieteikt savus pārstāvjus iecirkņa komisijā irreģistrētām politiskām partijām vai reģistrētu politisko partiju apvienībām, ne mazāk kā desmit vēlētāju grupai, Ventspils vēlēšanu komisijas loceklim.

Katra politiskā partija vai politisko partiju apvienība, vēlētāju grupa vai attiecīgās vēlēšanu komisijas loceklis katrā iecirknī drīkst izvirzīt un pieteikt ne vairāk kā septiņus kandidātus. Ja kandidātu izvirza politiskā partija vai politisko partiju apvienība, pieteikumam pievienojams arī izraksts no tās centrālās pastāvīgi funkcionējošas vadības institūcijas lēmuma.

Ja kandidātu izvirza vēlētāju grupa, pieteikums jāparaksta katram vēlētājam, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un adresi.

Par iecirkņa komisijas locekli var pieteikt ikvienu vēlētāju:

  1. kurš prot latviešu valodu;

  2. kuram ir vismaz vispārējā vidējā izglītība;

  3. kurš vēlēšanās nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav pilnvarotā persona kandidātu saraksta iesniegšanai;

  4. kurš nav Eiropas Parlamenta, Saeimas, Ventspils pilsētas domes deputāts;

  5. kurš nav citas vēlēšanu komisijas loceklis vai citas iecirkņa komisijas loceklis.

Pieteikums iesniedzams Ventspils pilsētas domē 41.kabinetā 17.un 24.martā no plkst. 14 līdz 18, kā 18., 19., 20., 21. un 25.martā no plkst.14 līdz 16.

Līdz 24. martam komisiju locekļu kandidātus aicina pieteikties arī novadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: