Ziemassvētku rota Ventspilī pēc iedzīvotāju lūguma priecēs ventspilniekus un pilsētas viesus līdz pat 15.janvārim, bet pilsētas dome aicina izteikt viedokli un priekšlikumus par svētku rotājumiem.

Iedzīvotāji aicināti sniegt novērtējumu pašreizējiem svētku rotājumiem un izteikt priekšlikumus un idejas, kādi vēl rotājumi varētu greznot Ventspili Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, kā arī ieteikt, kur rotājumus varētu novietot.

 

Viedokļus un priekšlikumus var izteikt līdz š.g. 27. janvārim, zvanot uz Iedzīvotāju informācijas centru pa tālruni 63601270, sūtot ierosinājumus uz e-pastu marketings@ventspils.lv, kā arī komentāros pie šīs ziņas.

 

Kā jau iepriekš ziņots, jau oktobrī tika uzsākta pilsētas dekorēšana, izvietojot kokos krāsainu spuldzīšu virtenes, dažādus vides objektus un dekorus pie apgaismojuma stabiem, kas ik gadu priecē ventspilniekus un pilsētas viesus. Pilsētas kokos tika izkārtotas 3000 spuldzīšu virtenes gan baltā, gan sarkanā krāsā. To kopgarums pilsētā veido 36 km, kopā mirdzot 120 000 spuldzītēm.

 

Pilsētu rotā jau ierastie svētku rotājumi – ķekatnieki, sveces, Adventa vainags, stilizētas koka eglītes, kamoli, kompozīcijas pie apgaismes stabiem – „Rūķis ar dāvanu maisu” un „Rūķis uz slēpēm”. Svētku laikā abās bērnu pilsētiņās mitinās lieli, telpiski, izgaismoti sniegavīri, savukārt teātra nama „Jūras vārti” apkārtni rotā dekori – svētku dāvanas. Jauni dekori 2013.gadā uzstādīti Jūras ielā no Brīvības ielas līdz Andreja ielai, Vasarnīcu un Kroņa ielu skvērā, kā arī Vasarnīcu ielā pie Līvu ielas.

 

Sakarā ar Lielā laukuma rekonstrukciju netika uzstādīta egle Lielajā laukumā, bet pārējās sešas egles tika uzstādītas un izrotātas turpat, kur iepriekšējos gados - Rātslaukumā, Tirgus laukumā, Pārventas centrā, Bērnu pilsētiņā kreisā krastā un Pārventas bērnu parkā „Fantāzija” un augoša eglīte pie Ventspils pilsētas domes.

 

Netika lauzta arī pirms vairākiem gadiem Ventspilī iedibinātā tradīcija izvietot ķīniešu horoskopa simbolus – Lielā laukuma rekonstrukcijas dēļ tie izvietoti Lielā prospektā posmā no Vidumupītes līdz Ziedu pulkstenim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: