Ventspils Mūzikas skolas kora klases audzēkņi 9. janvārī dosies uz Rojas Mūzikas un mākslas skolu, lai piedalītos valsts konkursā dziedāšanā.

Šī būs jau konkursa otrā kārta, kurā piedalīsies Sāra Tālberga, Demi Laura Šulberga, Marks Markuss Ābelītis, Ričards Tālbergs, Marta Liepiņa, Anna Pozdejeva. Līdzi konkursantiem dosies skolotājas Santas Treilība un Astra Plostniece, kā arī koncertmeistares Annas Dorofejeva un Daina Salmiņa.

 

Mūsu dziedātāji mērosies spēkiem ar audzēkņiem no Piltenes, Valdemārpils, Talsiem, Kuldīgas, Rojas un Sabiles. Kopā konkursā piedalīsies 29 dziedātāji un 18 pedagogi. Priekšnesumus vērtēs žūrija: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. prof. Aira Birziņa, Ventspils Mūzikas vidusskolas vokālās nodaļas vadītājs Gatis Poriņš un Ventspils Mūzikas vidusskolas Mūzikas vēstures un teorijas nodaļas vadītāja Dina Heidemane.

 

Valsts konkursa 2. kārtu organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Rojas Mūzikas un mākslas skolu. Konkurss tiek organizēts reizi četros gados, tajā piedalās visas Latvijas mūzikas skolas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: